Ćorluka upisao 100. nastup

Sjajna Hrvatska svladala Argentinu, prošla u osminu finala!

21.06.2018.

Sjajna Hrvatska svladala Argentinu, prošla u osminu finala!

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva zahvaljujući velikoj pobjedi nad Argentinom rezultatom 3:0.

ARGENTINA - HRVATSKA 0:3 (0:0)
SP 2018., Skupina D, 2. kolo.
Stadion Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod.

Sudac: R. Irmatov (Uzbekistan)

Strijelci: 0:1 - Rebić (53'), 0:2 - Modrić (80'), 0:3 - Rakitić (90+1')

Žuti kartoni: Rebić (39'), Mercado (51'), Mandžukić (59'), Vrsaljko (67'), Otamendi (85'), Acuna (87'), Brozović (90+4')

Argentina: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio (56' Pavon), Mascherano, Perez (68' Dybala), Acuna, Messi, Meza, Aguero (54' Higuain). Izbornik: J. Sampaoli.

Hrvatska: Subašić, Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Brozović, Rakitić, Perišić (82' Kovačić), Modrić, Rebić (57' Kramarić), Mandžukić (90+3' Ćorluka). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Prekrasna hrvatska večer u Nižnjem Novgorodu završena je pobjedom Vatrenih nad dvostrukim svjetskim prvakom i aktualnim svjetskim viceprvakom, Argentinom, u susretu koji je okončan rezultatom 3:0, pri čemu je dokapetan Vedran Ćorluka ušao u prestižni Klub 100.

Prvi je dio dobrim udarcem otvorio Perišić, a uzvratili su Meza, Acuna - čiji je ubačaj okrznuo prečku - i Perez, koji je promašio prazan gol nakon pogreške hrvatske obrane. No, hrvatski je blok dobro osujetio argentinske napadačke igle, a Rebić je u završnim sekundama propustio izglednu šansu te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvodne šanse u drugom poluvremenu, udarca Aguera, Vatreni su poveli u 53. minuti, kada je argentinski vratar Caballero pogriješio, a Rebić izvanrednim volejem proslijedio loptu u mrežu.

Subašić i Rakitić potom su zajedničkim snagama spriječili izjednačenje, Mandžukić je pucao glavom, pokušao je i Dybala, a potvrda hrvatske pobjede stigla je u završnih desetak minuta dvoboja.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan Modrić svladao je Caballera preciznim udarcem izvan kaznenog prostora za 2:0, zatim je Rakitić pogodio okvir gola iz dalekometnog slobodnog udarca, da bi Kovačić u prvoj minuti sudačke nadoknade nesebično asistirao upravo Rakitiću za konačnih 3:0.

Dokapetan Ćorluka u igru je ušao pri samom kraju utakmice te tako obilježio svoj jubilej, 100. nastup za reprezentaciju. 

Foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj se utakmici drugog kola Skupine D sastaju Nigerija i Island. Ta je utakmica na rasporedu u petak, 22. lipnja, s početkom u 17:00 sati po hrvatskom vremenu, a igra se u Volgogradu.

SP 2018., Skupina D:
1. Hrvatska 6 (2)
2. Island 1 (1)
3. Argentina 1 (2)
4. Nigerija 0 (1)

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri