Vrijeme da Hrvatska odraste

Ćorluka: "Svi znamo što nam reprezentacija znači"

23.06.2018.

Ćorluka: "Svi znamo što nam reprezentacija znači"
Foto: Drago Sopta/HNS

Vedran Ćorluka govorio je na konferenciji za medije u hrvatskoj bazi u Rusiji, nakon što je protiv Argentine upisao svoj 100. nastup za reprezentaciju.

Island - Hrvatska
SP 2018., Skupina D, 3. kolo.
26. lipnja 2018., 20:00 CET
Rostov Arena, Rostov na Donu.

Ulazak u hrvatski Klub 100 

"Hvala svima na čestitkama, a izborniku na lijepim riječima. Svi znamo što nam reprezentacija znači, u 12 godina shvatio sam koliko vrijedi podrška onih igrača koji ne igraju, kada se oni jednako vesele kao i prva momčad. To je normalna pojava, to bi tako trebalo biti u nogometu i bilo kojem sportu" 

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon Argentine Island 

"Ne razmišljamo još o povratku u Nižnji Novgorod na osminu finala, pred nama je još Island, ali ionako nam je svejedno na kojem stadionu igramo. Važno je jedino da zadržimo ovu razinu igre. Mogućnost kombiniranja postave luksuz je koji smo zaslužili dobrom igrom. Izbornik treba odlučiti što je najbolje za momčad i zadovoljni smo što smo se doveli u situaciju da neke igrače možemo odmoriti. Island će možda imati više simpatija u Rostovu, no podsjetio bih ruske navijače da su svoj najveći uspjeh, 2008. godine, ostvarili zahvaljujući nama"

Ostvaren prvi cilj

"Skinuli smo mali teret sa svojih leđa, postali smo ozbiljniji i svjesni koliko smo jaki, a izbornik i stručni stožer drže nas čvrsto na zemlji, govoreći nam da je sve ovo zapravo ništa u odnosu na ono što smo u stanju napraviti. Imamo mane koje moramo potisnuti i tako biti spremni za mnogo veće stvari. Naša nam snaga daje optimizam, zajedno sa svima u Hrvatskoj koji dišu za nas"

Modrić, Rakitić i generacija '98 

"Luka i Ivan igraju u fenomenalnim klubovima, a ovdje igraju svoj najbolji, najzreliji nogomet. Za mene su najbolji vezni par Svjetskog prvenstva, iako sam ja malo subjektivan jer su naši. Neka tako nastave i nadam se da ćemo s njima kao vođama dogurati jako daleko. Generacija '98 je legendarna, naši su idoli, i nadam se da ćemo se nakon ovog Svjetskog prvenstva malo približiti tim veličinama. Oni su nam uvijek bili vodilja, svi smo željeli biti poput njih"

Pohvale i nepredvidljivost

"Nemojte nas toliko hvaliti, slično je bilo i 2016. godine kada smo pobijedili Španjolsku. Svaka je utakmica drugačija, iako smo pokazali da smo jaki, no znamo i da smo nepredvidivi. Znamo odigrati slabije kada se najmanje nadamo i najmanje priželjkujemo. Kvaliteta je neupitna i doći će do izražaja, samo treba ostati na ovoj razini. Energije sigurno imamo, no ne pita se samo nas, nešto se pita i suparnike. Vjerujemo u sebe i mislim da je došlo vrijeme da odrastemo i napravimo korak više. Više nije dovoljno pobijediti Njemačku, Španjolsku ili Argentinu u skupini i mislim da smo toga svjesni. Nije bilo pretjeranog slavlja nakon izlaska iz svlačionice nakon Argentine, odmah smo se okrenuli Islandu i to me veseli, zato mislim da smo spremni napraviti mnogo"

Odnos reprezentativaca i izbornika

"Imali smo prijateljskih izbornika i prije, bliski smo bili i s primjerice Bilićem te nam je u Austriji nedostajao mali korak za veliki uspjeh s njim. Dalićev je pristup očito 'legao' igračima. On donosi odluke, no zajedno s igračima traži najbolje rješenje za utakmice ili specifične situacije. Po tom je pitanju drugačiji od ostalih izbornika, a vjeruje da smo spremni za velike stvari, podsjećajući nas da još nismo ništa napravili i da nemamo razloga misliti da smo nešto posebno dobri jer pred nama je veliki put kako bi nas se smatralo velikom generacijom"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri