Favorit iz sjene?

Perišić: "Sve poštujemo, ali nikoga se ne bojimo"

23.06.2018.

Perišić: "Sve poštujemo, ali nikoga se ne bojimo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Perišić vjeruje kako hrvatska nogometna reprezentacija ima još mnogo toga za reći na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Island - Hrvatska
SP 2018., Skupina D, 3. kolo.
26. lipnja 2018., 20:00 CET
Rostov Arena, Rostov na Donu.

Iskustvom do željenih rezultata 

"Većini je igrača ovo četvrto veliko natjecanje u nizu. Sada imamo još više iskustva, a prije dvije godine u Francuskoj nedostajalo je sreće protiv Portugala. Nadam se da će se sreća okrenuti na našu stranu, premda uz ovakve igre, ovo zalaganje i naš rad na treningu sve je moguće. Ova se generacija često uspoređuje s onom iz 1998. godine, oni su stvarno napravili čudo. Gledao sam u Omišu naše igrače u Francuskoj i bio mi je san doći na tu scenu. Nadam se da ih sada možemo dostići, svi smo spremni za tako nešto"

Kvaliteta veznog reda i sastav za Island

"Veliki klubovi ne mogu bez naših veznjaka, što znači da su svjetske klase, a ovdje su potvrdili da su na potrebnoj razini. Nadamo se da će tako i nastaviti, kako bismo mogli otići što dalje na Svjetskom prvenstvu. Protiv Islanda imamo privilegiju odmoriti igrače, paziti na kartone, sve to može biti bitno u nastavku natjecanja. Ne bih volio pričati o osmini finala, svejedno nam je tko će doći. Sve poštujemo, ali nikoga se ne bojimo"

Uloga favorita 

"Nismo došli u Rusiju kao favoriti jer 20 godina nismo skoro ništa napravili. No, samo treba ovako nastaviti, prvi smo korak napravili i želimo što dulje ostati na ovom turniru. Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3:0. Nekima smo možda bili favoriti iz sjene, ali moramo ostati koncentrirani"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri