Karakter, volja i želja

L. Kalinić: "Zajedno se branimo, zajedno napadamo"

24.06.2018.

L. Kalinić: "Zajedno se branimo, zajedno napadamo"
Foto: Imago7

Lovre Kalinić prenio je razmišljanja iz reprezentativnog kampa Vatrenih sa svoje vratarske pozicije.

Island - Hrvatska
SP 2018., Skupina D, 3. kolo.
26. lipnja 2018., 20:00 CET
Rostov Arena, Rostov na Donu.

Priprema za Island 

"Želimo nastaviti pobjeđivati i bez obzira tko bude igrao u prvoj jedanaestorici igrat ćemo maksimalno. Mnogo mi znači što ću možda dobiti priliku protiv Islanda, to je velika stvar. Dobro poznajemo islandski stil igre, oni su čvrsti, snažni u duelima, igraju na duge lopte i znat ćemo odgovoriti na njihovu igru"

Raspoloženje protiv Argentine 

"Svi su bili presretni, ali ne osvaja se turnir pobjedom u jednoj utakmici. Svi imamo karakter, želju i volju dogurati što dalje. I u trećoj je utakmici naš cilj jednak, iako smo već osigurali prolaz. Želja za pobjedom je jednaka i idemo ostvariti ono što želimo"

Zajednički do cilja 

"Bez obzira na sve što nas okružuje, otkad je došao Dalić odigrali smo mnogo dobrih utakmica i nadam se da ćemo nastaviti u tom tonu. U ove smo dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu pokazali da se zajedno branimo i zajedno napadamo, te da jako dobro stojimo u organizaciji igre. Nastavimo li tim putem, možemo daleko dogurati"

Slobodno vrijeme u kampu

"Prije svega dolazi rad, a ostalo vrijeme iskoristimo za druženje i igre. Brozović je najbolji u igrama, osim u briškuli i trešeti, to još nije naučio. Odgovara nam ovo mirno okruženje u zelenilu, tako ostajemo fokusirani na ono što je bitno. Gledamo i razne utakmice, ima velikih momčadi u krizi, ali na ovakvom turniru to ne znači mnogo. Svaka je utakmica novi izazov"

Međusobna vratarska podrška

"Vratarska pozicija uvijek je specifična, vidi se i najmanja greška i odmah bude kažnjena. Veći je užitak raditi uz potporu druge dvojice, to olakšava stvari, kako u klubu, tako i u reprezentaciji"

VAR i nove lopte

"VAR sigurno pomaže u mnogim situacijama, premda ima svojih prednosti i mana. Neovisno o tome koliko vratar vježba braniti kaznene udarce, oni su lutrija, izgledi će uvijek biti 50-50. Lopte su danas sve brže i brže, ali igramo s njima u belgijskom prvenstvu i naviknuo sam se, tako da više i ne vidim neku razliku u odnosu na prijašnju loptu"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri