Mentalno zrela Hrvatska

Dalić: "S Rusima će opet biti teška borba"

02.07.2018.

Dalić: "S Rusima će opet biti teška borba"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po dolasku hrvatske reprezentacije u Soči, gdje će igrati s domaćinom Rusijom, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Rusija - Hrvatska
SP 2018., četvrtfinale
7. srpnja 2018., 20:00 CET
Stadion Fišt, Soči

Pali i dizali se

"Preživjeli smo, proslavili i već počinjemo pripreme za subotnje četvrtfinale. Nemamo više vremena misliti o Danskoj, usredotočeni smo samo na Rusiju. Mi smo jučer pet puta pali i ponovno se digli, a to pokazuje mentalnu zrelost naših igrača i njihovu vjeru u sebe i svoju kvalitetu, u što ih uvjeravam od prvog dana. Nije bilo nimalo lako, Danska je nametnula svoj stil, bez ljepote i tehničke potkovanosti. Imali smo sreće, božje pomoći, ali zaslužili smo - možda i kao nagradu za onu Tursku, za onaj Portugal, no sada moramo paziti da se to sve ne okrene brzo na drugu stranu"

Momčad, ne pojedinci

"Prolaze momčadi, a ne pojedinci. S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske. Imamo pet dana za privikavanje na temperaturu i vlagu u Sočiju, mislim da je bila dobra odluka doći ovamo odmah nakon utakmice. Želimo učiniti svoje navijače sretnima, a isto vrijedi i za Rusiju. Međutim, nadamo se da će naša sreća trajati dulje, a bit je nogometa da navijači uživaju. Ono što može nogomet - okupiti toliko ljudi u tolikom veselju - ne može ništa drugo"

Udarci s bijele točke

"Jedanaesterci su uvijek lutrija, nekada vratara krene pa čita strane, nekada igrači loše pucaju i tu nema pravila. Ovisi o danu, o sreći, a Subašić je jučer obranio tri od pet - kao i Schmeichel unutar cijele utakmice, dakle obojica su bila na vrhunskoj razini. Vratari su tu da nas spase kada treba, da nas izvuku, i to je Subašić učinio. Hvala mu. Nisam imao namjeru doći do jedanaesteraca, ali vježbali smo za svaki slučaj. Što se Modrića tiče, on je naš kapetan, on nas vodi, i preuzeo je odgovornost u raspucavanju te dokazao koliko je veliki igrač. To je bio sjajan potez, koliko god mu je bilo teško. Bude li trebalo, opet će pucati"

Ozljeda Matea Kovačića

"Kovačić je pao na rame, bilo je dosta bolno, ali nije želio izaći i svaka mu čast na toj hrabrosti. Otišao je kontrolno snimanje pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Svi su ostali umorni, no danas je dan za regeneraciju, a u utorak poslijepodne počinjemo s treninzima"

Žuti kartoni

"Sudac je protiv Danske bio fantastičan, pazio je na utakmicu i igrače, a ionako je bilo korektno s obje strane bez obzira na ulog i nije tražilo potezanje kartona. No, prijetnja nam ostaje i u subotu, ali nećemo se čuvati u žaru borbe - jedino je važno ne dobiti karton zbog prigovora ili nesportskog ponašanja"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri