Talent, ponos, emocije, naboj

Dalić: "Nema razloga za nervozu, igramo bez pritiska"

10.07.2018.

Dalić: "Nema razloga za nervozu, igramo bez pritiska"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dan prije utakmice s Engleskom u Moskvi, hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Približavanje Vatrenima '98 

"Hrvatska ima sjajne igrače koji igraju po najvećim klubovima Europe, i iako je istina dugo nismo imali velike rezultate na velikim natjecanja, nije iznenađenje što je Hrvatska u polufinalu. Ova je generacija dugo bilo osporavana, ali dokazala je svoju kvalitetu kada je bilo najpotrebnije i bit će zapamćena kao ona koja se napokon približila Vatrenima '98"

Luka Modrić

"Njegova je kvaliteta da bude prisutan svugdje na terenu, a pogotovo je to činio u zadnje dvije utakmice. On u 115. minuti protiv Rusije trči na sve strane, što pokazuje njegov karakter i želju, želju koja krasi i sve ostale. On je u klupskom nogometu osvojio sve, i drago mi je da je na svom vjerojatno zadnjem SP-u došao do polufinala. Luka vjerojatno igra najbolji nogomet svoje karijere. No, cijela se momčad ponaša jednako, kompaktni smo, ne predajemo se"

Analiza Engleske

"Analizirali smo Englesku, održali sastanke i napravili smo sve što smo mogli. Znamo otkud nam prijete najveće opasnosti, tim više što nas sada nas čeka drugačija utakmica u odnosu na Island, Dansku i Rusiju. To moramo prihvatiti, tako se pripremiti, što nam možda i više odgovara, no prije svega moramo paziti na prekide. Nemamo razloga biti nervozni ili opterećeni. Igramo bez pritiska. Došli smo igrati nogomet, veseliti se i ne zanima nas previše tko stoji s druge strane, pa rezultat neka bude kakav bude"

Upotreba tehnologije i statistike

"Dobro je tako proučavati igru, to može pomoći, ali sada više nema mnogo vremena za velike promjene. Ne može se statistikom mnogo utjecati za vrijeme utakmice, no statistika može potvrditi našu percepciju. Mi koristimo tu tehnologiju i dobro nam dođe"

Zdravstveno stanje Šime Vrsaljka

"Vrsaljko još uvijek ima mali problem i vidjet ćemo kako će biti nakon treninga. Želimo da svi budu sto posto spremni. Pet teških utakmica uzelo je danak, ali nema alibija i opravdanja. Uopće ne razmišljamo reći da smo umorni ili potrošeni. Možemo se mi još i više umoriti"

Hrvatski uspjeh

"Hrvatska je takva zemlja da je kod nas sve moguće. Imamo četiri milijuna izbornika, trenera, četiri milijuna igrača. Vidimo koliko je slavlje u Hrvatskoj, cijela je zemlja na ulicama i to je nama na ponos. Sigurno se radi dobro i studiozno, no usporedimo li ovaj rezultat s našom infrastrukturom... to je nezamislivo. To je naš talent, naš ponos, to su naše emocije i naboj, to nas nosi cijeli turnir. Nakon 20 godina opet smo tu gdje nam je i mjesto. Uvjeren sam da smo zaslužili doći ovamo. Nogomet je Hrvatskoj donio mnogo sreće i zadovoljstva i ne mogu uopće zamisliti kako bi bilo da postanemo svjetski prvaci"

Zahvala Rusiji

"Rusiji smo zahvalni na svemu što smo doživjeli, na svakom koraku i na svakom stadionu, susreli smo se s prekrasnom dobrodošlicom. Podrška s tribina mnogo nam znači, nogomet zbližava ljude i za nas Rusija ostaje prekrasna država. Kako god ovo natjecanje završi, uvijek ćemo rado čuvati sve uspomene"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri