Europska dominacija

Čestitike predsjednika Uefe: "Briljantne izvedbe polufinalista"

10.07.2018.

Čestitike predsjednika Uefe: "Briljantne izvedbe polufinalista"
Foto: NSBiH

Predsjednik Aleksandar Čeferin poslao je pismo svim zemljama članica Uefe, ističući veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, uz čestitke polufinalistima, uključujući i Hrvatsku.

Svjetsko nogometno prvenstvo stiglo je do polufinala, a za naslov prvaka bore se četiri europske reprezentacije, među kojima je i Hrvatska. Čestitke su stigle i od predsjednika Europske nogometne federacije Aleksandra Čeferina, koji je oduševljen "briljantnim dosadašnjim izvedbama Engleske, Belgije, Hrvatske i Francuske".

"Svjetsko prvenstvo veliki je uspjeh za Rusiju, koja je sjajno organizirala turnir, te za četiri polufinalista, koji se nadaju u nedjelju podići pobjednički trofej. Međutim, još važnije, uspjeh je za cjelokupni europski nogomet jer bez ulaganja i napora svih 55 zemalja članica Uefe tijekom proteklih godina ne bismo dosegnuli visoke standarde i neprikosnovenu poziciju svjetske dominacije u kojima danas uživamo", dodao je.

Čeferin je posebno pohvalio ulaganja u infrastrukturu, mlađe kategorije i obrazovanje trenera, kao i profesionalni pristup te viziju, kao ključ za neprestani napredak.

"Uspjeh na Svjetskom prvenstvu uspjeh je svih vas, na koji svi možete biti ponosni. Europski nogometni navijači, uključujući mene, već jesu! Preostaje mi samo poželjeti polufinalistima puno sreće, i neka najbolja momčad pobijedi!", zaključio je predsjednik Uefe.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri