Karakterno do finala

Perišić: "Nitko sretniji od mene što sad igramo s Francuskom"

12.07.2018.

Perišić: "Nitko sretniji od mene što sad igramo s Francuskom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Za najboljeg igrača polufinale utakmice s Engleskom proglašen je strijelac prvog i asistent za drugi pogodak Hrvatske, Ivan Perišić.

Težak polufinalni posao

"Bila je to uistinu teška utakmica, svi znamo što polufinale SP-a znači za malu zemlju poput Hrvatske. Opet smo slabije ušli u utakmicu, ali smo opet pokazali karakter te nadoknadili zaostatak. To prije nismo imali"

Dva pogotka za finale

"Moj se pogodak dogodio u ključnom razdoblju drugog poluvremena, kad smo počeli dominirati, a kod drugog gola proslijedio sam loptu glavom i Mandžukić se našao na pravom mjestu. Međutim, rekao sam mnogo puta da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska pobjeđuje"

Zahvala navijačima

"Hvala svim navijačima koji su nas došli bodriti u Moskvu, kao i svima onima koji nas podržavaju u Hrvatskoj. To je nešto nevjerojatno" 

Prisjećanje na Francusku '98

"Bio sam u svom Omišu kada smo igrali polufinale s Francuzima, navijao sam u hrvatskom dresu i sanjao o trenutku da budem ovdje, igram za svoju zemlju i postignem neki od odlučujućih pogodaka"

Francusko iskustvo

"Otišao sam u Francusku sa 17 godina, naučio sam jezik i imam lijepe uspomene iz tog životnog razdoblja. Nitko sretniji od mene što sada imamo priliku u finalu igrati s Francuskom. Majka mi je rekla prije početka turnira da misli da će u finalu igrati Francuska i Hrvatska, i sada ćemo vidjeti tko će pobijediti. Gledali smo skoro sve francuske utakmice - u skupini su igrali koliko im je trebalo, a pravu snagu pokazuju u drugom krugu. Protiv Belgije su stajali dobro u obrani, usredotočili se na protunapade, a ne bih izdvajao pojedince - svi igraju u odličnim klubovima, a vodi ih vrhunski trener"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri