Neka lijepo završi

Modrić: "Imamo priliku napraviti nešto nestvarno"

14.07.2018.

Modrić: "Imamo priliku napraviti nešto nestvarno"
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan Vatrenih Luka Modrić najavio je finale Svjetskog prvenstva s Francuskom u Moskvi.

Put do finala SP-a 

"Mogu reći da nikada nisam sumnjao u sebe, bez obzira što drugi jesu, bez obzira što drugi pričaju. Vjerovao sam da mogu doći tu gdje jesam, samo mi je bila dodatna motivacija da mogu pokazati kako ne trebam biti visok da bih igrao nogomet. Prošao sam dosta toga, a najvažnije je bilo ne predati se, ne odustati. Dugačko putovanje ima uspona i padova, no treba se boriti za svoje snove. To je mene uvijek vodilo. Ne volim se previše vraćati na ratne godine, to nas je učinilo otpornijima i borbenijima, a sada se moramo okrenuti budućnosti"

Zlatna lopta

"Više sam puta ponovio da sam usredotočen samo na uspjeh reprezentacije. Lijepo je biti spominjan u tom kontekstu, ali nisam opterećen time. Samo neka mi osvojimo Svjetsko prvenstvo, a vidjet ćemo što će onda poslije biti. Pojedinačna priznanja nisu mi prioritet"

Izbornik Dalić

"Utjecaj izbornika je toliki da smo sada u finalu Svjetskog prvenstva. Došao je u teškom trenutku, bio nam je upitan plasman na Svjetsko prvenstvo, a već u prvoj utakmici - najvažnijoj - dao nam je samopouzdanje, govorio koliko nam vjeruje i koliko smo dobri igrači neovisno o krizi. To je dobro završilo, potom smo suvereno prošli Grčku i velike su njegove zasluge. Donio nam je mir, a najviše nam se sviđa njegova iskrenost, pristup prema svakom igraču. Sretni smo što s nama i što je pokazao svoje vrijednosti kao trener, ali i kao osoba. Poručuje nam da uživamo i dajemo sve od sebe"

Poruka suigračima

"Ne smišljam govore unaprijed, kažem ono što mislim i osjećam u danoj situaciji. Vidjet ću što će mi doći sutra, nemam ništa pripremljeno. Čak i da imam, ne bih rekao to unaprijed. Sigurno će biti emotivno prije izlaska na teren, ali moramo ostati usredotočeni te dati svoj maksimum na terenu. Čak i više, s obzirom da je finale u pitanju. Neka lijepo završi"

Priprema i posveta

"Nema poseban način za pripremu ovakvih utakmica, svatko se priprema individualno. Treba biti opušten, pripremati se kao inače, nastaviti raditi ono što nas veseli i što nam je zanimljivo. S Turinom sam prošao mnogo toga, a eventualnu pobjedu ćemo posvetiti svima u Hrvatskoj i van Hrvatske, svima koji su nosili hrvatski dres jer su predstavljali državu na najbolji mogući način. Imamo priliku napraviti nešto nestvarno" 

Kvaliteta Marija Mandžukića

"Njegova je kvaliteta neupitna, a njegov karakter, borbenost i predanost na terenu daju nam dodatni motiv. Ta trka i taj entuzijazam guraju i ostale igrače. Drago mi je da nas je on uveo u finale i neka tako nastavi. Neka zabije još jedan sutra"

 

Podrška Novaku Đokoviću

"Gledali smo Đokovića sinoć do prekida i gledat ćemo ga danas bude li prilike. Hvala mu na svim lijepim riječima koje upućuje hrvatskoj reprezentaciji i želimo mu svu sreću. Kako je on naš navijač, tako smo i mi njegovi"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri