Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Zlatna lopta tek mala utjeha

Modrić: "Možemo se
vratiti uzdignute
glave, nemamo si što
zamjeriti"

15.07.2018.
Modrić: "Možemo se vratiti uzdignute glave, nemamo si što zamjeriti"
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Luka Modrić osvojio je u Rusiji, uz srebrnu medalju s Hrvatskom, i nagradu za najboljeg igrača cijelog natjecanja.

Ponos i tuga

"Ponosni smo na to kako smo odigrali, ali i tužni jer smo izgubili. Neke nam se stvari nisu poklopile. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog nogometa, vjerojatno i sporta općenito, ali normalno je smo tužni nakon izgubljenog finala uz ovako dobro prezentiranu igru. Nije se lako stalno vraćati iz minusa, pokušavali smo i kod 4:1, no možemo otići uzdignute glave i nemamo si što zamjeriti. Ponekad ne pobijede bolje momčadi"

Razvoj utakmice

"Presudio je drugi francuski gol, u trenucima kada smo igrali najbolje i dominirali, a sudac dosudio jedanaesterac za koji mnogi kažu da nije bio. No, pričanje o suđenju neće ništa promijeniti. Morali smo na poluvrijeme opet u rezultatskom minusu, ali nije išlo, a oni su imali opciju zatvoriti se i igrati na protunapade, iz kojeg su nam zabili i treći"

Zlatna lopta

"Naravno da sam sretan i ponosan zbog Zlatne lopte, ali bio bih sretniji da smo osvojili Svjetsko prvenstvo. Zahvaljujem svojim suigračima jer bez njih do takve nagrade ne bih došao. No, samo mi je mala utjeha nakon ovakvog poraza"

Budućnost reprezentacije 

"U reprezentaciji sam uvijek uživao, a na ovom turniru još i više nego ikada prije. Osjećam ponos svaki puta kada predstavljam Hrvatsku, pogotovo otkad sam postao kapetan. Tada je to dobilo još veću dimenziju. Svaka utakmica, svaki trening u nacionalnoj selekciji bili su za mene veliki doživljaji. Budućnost ove reprezentacije je blistava, no bespredmetno je sada raspravljati o tome tko će ostati. Treba proći malo vremena, moramo se odmoriti, sabrati emocije i vidjeti što će se događati. Na ovom uspjehu treba graditi dalje, ovo treba biti primjer kako se treba boriti"

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.

Ljestvica

1.Azerbajdžan000
2.Hrvatska000
3.Mađarska000
4.Slovačka000
5.Wales000