16 momčadi iz deset zemalja

20. izdanje međunarodnog turnira Međimurec 2018.

18.07.2018.

20. izdanje međunarodnog turnira Međimurec 2018.
Foto: Arhiva HNS

Od 10. do 12. kolovoza 2018. godine bit će održan 20. Međunarodni nogometni turnir pionira Međimurec 2018.

U organizaciji NK Međimurec te uz licencu Hrvatskog nogometnog saveza, i ove će godine u Dunjkovec-Pretetincu biti odigran međunarodni prijateljski turnir za nogometaše do 13 godina.

Sudjelovat će 16 momčad iz deset različitih zemalja: Sturm (Austrija), MTK (Mađarska), DAC Dunajska Streda (Slovačka), Maribor (Slovenija), Oxala Tokyo i Fita Select (Japan), Vardar (Makedonija), Legia Varšava (Poljska), Crvena zvezda (Srbija), Crotone (Italija) te Međimurec, Međimurje, Varaždin, Dinamo, Osijek i Hajduk (Hrvatska).

Prvi turnir Međimurec odigran je 1999. godine. Od tada je regionalni međunarodni turnir koji je trajao jedan dan izrastao u interkontinentalni turnir za igrače do 13 godina s trajanjem od tri dana. Tijekom 19 godina na turniru je nastupalo 30-ak ekipa iz 14 država. Sveukupno je na turniru do ove godine igralo više od četiri tisuće nogometaša.

Turnir se smatra najjačim u ovom dijelu Europe za uzrast do 13 godina. Aktualni pobjednik turnira je Osijek, a najviše naslova prvaka ima zagrebački Dinamo.

Na turniru su kao 12-godišnjaci svojedobno igrali i aktualni vlasnici svjetskog nogometnog srebra, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Marko Pjaca, Ivan Strinić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Josip Pivarić i  Filip Bradarić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri