Četiri hrvatska predstavnika

Izvučeni parovi trećeg pretkola LP i EL

23.07.2018.

Izvučeni parovi trećeg pretkola LP i EL
Foto: Drago Sopta/HNS

U ponedjeljak je u Nyonu održan ždrijeb trećeg pretkola oba europska natjecanja, Lige prvaka i Europske lige, pri čemu su uključena bila sva četiri hrvatska predstavnika.

Hrvatski prvak Dinamo u drugom se pretkolu Lige prvaka sastaje s izraelskim prvakom Hapoel Beer Shevom, a pobjednik tog dvoboja u trećem će pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda, odlučile su kuglice u sjedištu Europske nogometne federacije. Prve utakmice trećeg pretkola igraju se 7. i 8. kolovoza, a uzvrati 14. kolovoza.

Poraženi iz dvoboja Dinama i Hapoela europski će put nastaviti u trećem pretkolu Europske lige, a suparnik će mu biti bolji iz ogleda ciparskog APOEL-a i estonske Flore.

U Europskoj je ligi momčad Osijeka u prvom pretkolu izbacila moldavski Petrocub, u drugom pretkolu igra protiv škotskih Rangersa, a u slučaju uspjeha čeka je okršaj s pobjednikom dvoboja gruzijske Čihure Sačhere i slovenskog Maribora.

Drugo pretkolo Europske lige igra i Hajduk, protiv bugarske Slavije, a pobjednik će snage odmjeriti protiv pobjednika susreta slovenskog Rudara i rumunjskog FCSB-a.

Rijeka se natjecanju priključuje u trećem pretkolu, protiv pobjednika ogleda švicarskog St. Gallena i norveškog Sarpsborga.

Utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 26. srpnja i 2. kolovoza, a treće je pretkolo na rasporedu 9. i 16. kolovoza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri