Izbor Kickera

Kramarić drugi najbolji napadač Bundeslige, Rebić četvrti

30.07.2018.

Kramarić drugi najbolji napadač Bundeslige, Rebić četvrti
Foto: Imago7

Prema poretku njemačkog Kickera, hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić drugi je najbolji napadač u bundesligaškoj konkurenciji, a Ante Rebić četvrti.

Prošle je sezone Hoffenheim izborio povijesni plasman u Ligu prvaka, a veliki je obol tom uspjeh dao i napadač Vatrenih, Andrej Kramarić. Upisao je 13 pogodaka i osam asistencija te bio jedan od ključnih igrača svoje momčadi.

U poretku najboljih napadača njemačkog prvenstva, prema izboru Kickera, Kramarić zauzima drugo mjesto, iza Bayernove uzdanice, poljskog reprezentativca Roberta Lewandowskog.

"Njegov učinak u proljetnom je dijelu uvelike pomogao Hoffenheimu ući u Ligu prvaka, a pogodak na Svjetskom prvenstvu zaokružio mu je odličnu polusezonu i katapultirao ga u 'međunarodnu klasu'", stoji u objašnjenju.

Kramarić iza sebe ima 38 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, pri čemu je postigao deset pogodaka, a zaigrao je u svih sedam utakmica Vatrenih na nedavno završenoj svjetskoj smotri, s koje su se Dalićevi izabranici vratili s povijesnim srebrom. Pogodak je postigao u četvrtfinalu protiv Rusije.

Na četvrtom je mjestu, iza Kramarićevog suigrača Gnabryja, Ante Rebić iz frankfurtskog Eintrachta. U momčadi Nike Kovača osvojio je Njemački kup, a u 25 ligaških nastupa postigao je šest pogodaka uz tri asistencije.

Rebić je također polusezonu okrunio izvrsnim nastupima u Rusiji, uključujući i spektakularan pogodak za vodstvo protiv Argentine. Bio je dio udarne Dalićeve postave te mu se predviđaju novi, veliki koraci u klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri