Uzvratne utakmice

Hajduk slavio u Bugarskoj, Osijek bez trećeg pretkola

02.08.2018.

Hajduk slavio u Bugarskoj, Osijek bez trećeg pretkola
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Hajduk je pobjedom nad bugarskom Slavijom osigurao prolazak u treće pretkolo Europske lige, dok su se Osječani za ovu godinu oprostili od europskih natjecanja.

Nakon slavlja na Poljudu (1:0), Hajduk je i u uzvratnom susretu u Bugarskoj nadjačao Slaviju iz Sofije te osigurao prolazak u treće pretkolo Europske lige.

Neizvjesna utakmica počela je pogotkom Hajdukovog Jurića, no Ivanov je golom iz kaznenog udarca izjednačio rezultat za Bugare. Veznjak Splićana Caktaš okrenuo je rezultat u korist Bijelih pogotkom s bijele točke u 55. minuti, no pogodak Jomova u 70. minuti osigurao je napeti završetak utakmice.

Završni rezultat od 2:3 i pobjedu Splićanima je donio još jedan pogodak Caktaša u 86. minuti.

Osijek je u uzvratnu utakmicu ušao s jednim golom zaostatka nakon poraza na Gradskom vrtu (0:1). Susret s Rangersima u Škotskoj prošao je bez pogodaka u prvom poluvremenu (0:0), a u 53. minuti za domaćine je poveo Katić. U 90. minuti Osijeku je nadu vratio Barišić, no Osječani do kraja nije uspjela zabiti pogodak koji bi ih odveo dalje te su u treće pretkolo prošli Rangersi.

Prve utakmice trećeg pretkola Europske lige na rasporedu su 9. kolovoza, dok će uzvratni okršaji biti odigrani 16. kolovoza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri