Dinamo, Hajduk i Rijeka u ždrijebu

Izvučeni parovi posljednjeg pretkola LP i EL

06.08.2018.

Izvučeni parovi posljednjeg pretkola LP i EL
Foto: Drago Sopta/HNS

Preostali hrvatski predstavnici saznali su potencijalne posljednje suparnike na putu prema grupnim fazama europskih natjecanja.

U kvalifikacijama Lige prvaka, Dinamo čeka oglede s kazahstanskom Astanom u trećem pretkolu, a bolji iz tog dvoboja plasirat će se u posljednje, četvrto pretkolo gdje ga čeka predstavnik Švicarske, Young Boys iz Berna.

Te su dvije utakmice na rasporedu 22. i 28. kolovoza. U slučaju ispadanja od Astane, Dinamo će igrati četvrto pretkolo Europske lige protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve - kojega je već izbacio iz ovosezonskih kvalifikacija Lige prvaka - ili ciparskog APOEL-a.

U kvalifikacijama Europske lige Hrvatska ima još dva predstavnika, nakon što su Glasgow Rangersi nadjačali Osijek. Treće pretkolo donosi sraz Hajduka i rumunjskog FCSB-a, a u slučaju prolaza Splićani će igrati protiv uspješnijeg iz okršaja slovačkog Slovana iz Bratislave te austrijskog Rapida iz Beča.

Rijeka će prvo odmjeriti snage s norveškim Sarpsborgom, a ukoliko preskoči tu prepreku, susrest će se s armenskim Pjunikom ili izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva.

Četvrto pretkolo Europske lige igra se 23. i 30. kolovoza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri