Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Memorandum o suradnji

HNS i Kineski
nogometni savez
dogovorili
partnerstvo

13.08.2018.
HNS i Kineski nogometni savez dogovorili partnerstvo
foto: Tomislav Pacak
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker s najbližim je suradnicima danas ugostio visoku delegaciju Kineskog nogometnog saveza (CFA), predvođenu predsjedavateljem Du Zhao Caijem.

U središtu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu održan je sastanak na najvišoj razini između predstavnika HNS-a te predstavnika Kineskog nogometnog saveza i kineskog Ministarstva sporta na kojem su vodeći ljudi dvaju nogometnih saveza potpisali Memorandum o suradnji.

Uz predsjednika Šukera, visoke goste dočekali su izvršni direktor Damir Vrbanović, direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić, tajnik Vladimir Iveta, voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac te glavni instruktor Sreten Ćuk.

Uz pomoćnika ministra sporta i predsjedavajućeg tajnika CFA, Du Zhao Caija, kinesku delegaciju predstavljali su zamjenik direktora natjecanja u Ministarstvu sporta Wang Zhan He, zamjenik glavnog tajnika CFA i direktor razvoja mlađih uzrasta Jian Fei, direktor odjela nacionalne reprezentacije Zhang Chao te zamjenik glavnog managera Beijing Renhea Zhang Yue.

Potpisani Memorandum o suradnji postavlja osnovne smjernice buduće suradnje između dva saveza, uključujući razmjenu trenera i igrača, međusobne prijateljske susrete i turneje raznih selekcija kao i čitav niz drugih aktivnosti.

Gosti su bili impresionirani uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjem Svjetskom prvenstvu, odnosno cjelokupnim rezultatima rezultatima rada HNS-a te su iskazali veliku želju za dugoročnom suradnjom na stručnoj osnovi.

Kineski nogometni savez želi ostvariti što bliskije odnose s HNS-om kako bi stekao potrebna iskustva i znanja te što više naučio od izrazito uspješnog saveza, uvažavajući pritom činjenicu da se radi o vrlo maloj zemlji, a tako uspješnoj u usporedbi s Kinom.

Nakon održanog sastanka, predsjednik Šuker i predsjedatelj Du Zhao Cai izmijenili su prigodne darove, nakon čega su gosti imali priliku vidjeti kako izgleda i kako se radi u sjedištu Saveza koji se može pohvaliti drugom reprezentacijom svijeta.

Još vijesti

 • 19. godišnjica smrti Darka Tironija

  19.09.2018.

  19. godišnjica smrti Darka Tironija

  Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza posjetili su zagrebački Mirogoj povodom 19. godišnjice smrti kultnog sportskog novinara Darka Tironija. Darko Tironi je za vrijeme svoje bogate novinarske...

 • HNS partner medicinskog kongresa u Splitu

  18.09.2018.

  HNS partner medicinskog kongresa u Splitu

  Predsjednik HNS-a Davor Šuker sastao se s prof. dr. sc. Draganom Primorcem uoči medicinskog kongresa u Splitu. Od 5. do 7. listopada u Splitu se održava kongres pod nazivom The First Mediterranean...

 • Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha o putu do vrha

  13.09.2018.

  Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha o putu do vrha

  Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha sudionici su najzanimljvijeg okruglog stola godine koji u petak, 21. rujna, od 9.45 sati u sklopu međunarodne International Society of...

 • Delegacija HNS-a odala počast Dubravku Pavličiću

  11.09.2018.

  Delegacija HNS-a odala počast Dubravku Pavličiću

  Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza posjetili su stadion Herculesa u Alicanteu kako bi se prisjetili nekadašnjeg Vatrenog Dubravka Pavličića. Dubravko Pavličić igrao je za Hercules od 1994. do...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka