Gostovanje kod Bjelorusije

Izbornik Gračan objavio popis Hrvatske U-21

20.08.2018.

Izbornik Gračan objavio popis Hrvatske U-21
Foto: Arhiva HNS

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis kandidata za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Bjelorusije.

Hrvatska U-21 nastavit će kvalifikacije za europsku smotru 2019. godine u Italiji i San Marinu na gostovanju kod Bjelorusije. Utakmica je na rasporedu 10. rujna u Grodnom, a mladi reprezentativci okupit će se 3. rujna u Zagrebu te se potom pripremati u Sv. Martinu na Muri.

"Očekuje nas teška utakmica. Raspored nam je takav da uz sve pobjede u preostalim susretima osvajamo prvo mjesto i ostvarujemo san ove reprezentacije, plasman na EP. Utakmica protiv Bjelorusije bit će u svakom smislu zahtjevna, oni su pokazali su u cijelim kvalifikacijama - kao i u našoj prvoj utakmici - da su kvalitetni, borbeni, organizirani u obrani, a neugodni u prekidima i kontrama. O tome najviše moramo voditi računa, bitno je da se nametnemo igrom i posjedom i organizacijom, da im ne dozvolimo takve situacije", sažeo je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

Za dvoboj u Bjelorusiji kandidiraju Josip Posavec (Hajduk), Dinko Horkaš (Dinamo), Filip Uremović (Rubin Kazan), Borna Sosa (Stuttgart), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Filip Benković (Leicester City), Josip Brekalo (Wolfsburg), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Alen Halilović (Milan), Ivan Fiolić (Dinamo), Nikola Katić (Rangers), Petar Mamić (Rijeka), Toma Bašić (Bordeaux), Matko Babić (Lokomotiva), Bojan Knežević (Dinamo) i Robert Mudražija (Osijek).

Pretpozive su dobili Lorenco Šimić (SPAL), Bruno Goda (Slaven Belupo) i Andrija Balić (Udinese).

Stručni stožer reprezentacije, uz izbornika Gračana, čine glavni instruktor Sreten Ćuk, trener Daniel Šarić, trener vratara Hrvoje Sunara, kondicijski trener Ivan Krakan, liječnik Nino Brajković, fizioterapeuti Tomislav Buljan i Neven Golubar, tajnik Josip Tomaško i ekonom Milan Vincek.

"Nema iznenađenja na popisu, to su sve igrači koji su inače u sastavu. Rujan zna biti problematičan jer se radi o mladim igračima koji dosta mijenjaju klubove i odlaze na posudbe, pa tu ima još nekoliko dilema koje ćemo riješiti kroz idućih desetak dana, moguće da će biti još nekih promjena. Važno je da svi igrači razumiju da su važni za selekciju, a samo njih 11 može igrati u prvoj postavi. Svi su oni dali svoj doprinos da budemo u ovoj situaciji gdje sami odlučujemo o plasmanu. Pritom zahvaljujem izborniku A-reprezentacije Zlatku Daliću što nam je izašao u susret i prepustio Brekala, Sosu i Ćaletu-Cara, imajući u vidu važnost utakmice koja je pred nama", pojasnio je Gračan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri