Dodjela 30. kolovoza

Modrić među trojicom kandidata za Uefinog igrača godine!

20.08.2018.

Modrić među trojicom kandidata za Uefinog igrača godine!
Foto: Drago Sopta/HNS

Europska nogometna federacija objavila je koji su igrači ostali u konkurenciji za prestižnu nagradu, a među trojicom najboljih nogometaša nalazi se i kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Nedugo nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira, Luka Modrić uvršten je na popis kandidata za Fifinu nagradu The Best, dok je u ponedjeljak objavljeno kako je hrvatski kapetan ostao među trojicom igrača koji konkuriraju za titulu Uefinog igrača godine.

Modrić se nalazi u društvu Portugalca Cristiana Ronalda iz Juventusa, donedavnog suigrača u Real Madridu, te Egipćanina Mohameda Salaha iz Liverpoola.

Hrvatski je veznjak prije sjajno odrađene svjetske smotre, pri čemu je Vatrene vodio do srebra, osvojio svoju treću uzastopnu, a četvrtu ukupno Ligu prvaka.

Modrić je ujedno u konkurenciji za najboljeg veznog igrača sezone, zajedno s Kevinom de Bruyneom i Tonijem Kroosom, a u ukupnom je poretku nadmašio redom Antoinea Griezmanna, Lionela Messija, Kyliana Mbappea, Kevina de Bruynea, Raphaela Varanea, Edena Hazarda i Sergija Ramosa, koji zaključuje listu prve desetorice.

Dodjela nagrada na rasporedu je 30. kolovoza, na ždrijebu grupne faze Lige prvaka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri