Predsjednik Uefe

HNS podržao Aleksandra Čeferina za novi mandat

21.08.2018.

HNS podržao Aleksandra Čeferina za novi mandat
Foto: Drago Sopta/HNS

Sljedeće se godine održavaju izbori za predsjednika Europske nogometne federacije, a Hrvatski nogometni savez izrazio je podršku aktualnom predsjedniku Aleksandru Čeferinu.

U utorak je u sjedište Uefe stigao dopis Slovenskog nogometnog saveza, koji je uz sedam nogometnih saveza predložio Aleksandra Čeferina za ponovni izbor na mjesto predsjednika Uefe. Hrvatski nogometni savez je među prvima podržao novu kandidaturu Čeferina za čelnu poziciju europskog nogometa.

Sadašnji mu mandat ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu HNS-a.

"HNS smatra kako su postignuća, uspjeh i napredak Uefe i cjelokupne europske nogometne obitelji pod vodstvom predsjednika Čeferina itekako značajna. Stoga čvrsto vjerujemo u njegovu strategiju i misiju te ga iskreno podržavamo, a HNS će nastaviti davati doprinos njegovim idejama, sadašnjim i budućim projektima, koji su uvijek usmjereni na dobrobit europskog nogometa", stoji između ostaloga u pismu koje je glavnom tajniku Uefe Theodoru Theodoridisu uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker

Čeferin je u prosincu 2016. godine posjetio Hrvatsku i sjedište Hrvatskog nogometnog saveza, kao jedno od svojih prvih odredišta u novoj ulozi.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri