Kraj kvalifikacija za SP

Hrvatice nadomak povijesne pobjede, uzele bod Danskoj!

30.08.2018.

Hrvatice nadomak povijesne pobjede, uzele bod Danskoj!
Foto: Arhiva HNS

U svom zadnjem nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je izrazito vrijedan uspjeh - remi kod europskih viceprvakinja Dankinja!

DANSKA - HRVATSKA 1:1 (0:0)
Kvalifikacije za SP, Skupina 4.
Stadion Viborg, Viborg.

Sutkinja: V. Ciareška (Bjelorusija)

Strijelci: 0:1 - Lojna (60'), 1:1 - Nadim (90+2')

Žuti kartoni: Horvat (19'), Arnth (20'), Bošnjak (90+3')

Danska: Petersen, Arnth, Boye Sorensen, N. Christiansen (88' Kildemoes), Nielsen, Nadim, Harder, Veje, Sevecke (79' Rasmussen), Thogersen (67' S. Troelsgaard), K. Holmgaard. Izbornik: L. Sondergaard.

Hrvatska: Bačić, Lojna, Jelenčić, Balog, Nevrkla, Horvat, Joščak (90+5' Dujmović), Dujmenović (87' Andrlić), Landeka, Maltašić (63' Bošnjak), Žigić. Izbornik: M. Prskalo.

Pod vodstvom novog izbornika Mate Prskala, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je jedan od svojih najboljih rezultata u povijesti, odigravši neriješenih 1:1 na gostovanju kod Danske, ekipe koja je u posjedu europskog srebra.

Završna hrvatska utakmica u kvalifikacijskoj Skupini 4 za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Francuskoj odigrana u Viborgu, a "nula" je na semaforu stajala sve do 60. minute.

Tada je Lojna dovela Hrvatsku u vodstvo, nadomak povijesne pobjede, do koje je nedostajalo vrlo malo. Naime, Danska je uspjela izjednačiti u drugoj minuti sudačke nadoknade, zahvaljujući pogotku Nadim.

Hrvatskoj je to bio treći remi u osam kvalifikacijskih susreta - bodovi su izboreni još na gostovanjima kod Ukrajine i Mađarske u prvom dijelu kvalifikacijskog ciklusa. Danska je Hrvatsku u Zaprešiću svladala rezultatom 4:0.

Švedska je na svom terenu svladala Ukrajinu 3:0, te vodi na tablici s 18 bodova, dok Danska ima 16, a te će dvije skandinavske zemlje o samom vrhu odlučivati u međusobnom okršaju također u Viborgu, 4. rujna.

Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4:
1. Švedska 18 (7)
2. Danska 16 (7)
3. Ukrajina 10 (7)
4. Mađarska 4 (7)
5. Hrvatska 3 (8)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri