Neriješeno s prvakom Europe

Perišić i Pepe režirali remi u Portugalu

06.09.2018.

Perišić i Pepe režirali remi u Portugalu
Foto: Drago Sopta/HNS

U prvom nastupu nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatska je snage odmjerila s europskim prvakom Portugalom i odigrala 1:1.

PORTUGAL - HRVATSKA 1:1 (1:1)
Prijateljska utakmica.
Estadio Algarve, Faro.

Sudac: J. Estrada Fernandez (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Perišić (18'), 1:1 - Pepe (32')

Žuti kartoni: Perišić (30'), Kovačić (41'), Carvalho (72')

Portugal: Rui Patricio, Rui, Dias, Pepe, Cancelo, Carvalho (81' Oliveira), Neves (86' Sanches), Pizzi (61' Fernandes), Bruma (68' Lopes), Bernardo (46' Martins), Andre Silva (89' Gedson). Izbornik: F. Santos.

Hrvatska: L. Kalinić, Barišić, Mitrović, Vida (35' Jedvaj), Vrsaljko (46' Milić), Badelj, Kovačić, Modrić (55' Pašalić), Perišić (63' Čop), Pjaca (72' Rog), Livaja (57' Santini). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Srebrni Vatreni, pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića, novim su se izazovima posvetili na prijateljskom gostovanju kod Portugala, momčadi od koje je Hrvatska izgubila sva četiri dosadašnja susreta - bez postignutog pogotka.

U uvodnim je minutama Portugal prisilio vratara Kalinića na tri dobre intervencije, no brzo su opasnim udarcima uzvratili Kovačić i Badelj, da bi u 18. minuti Perišić izvrsnim volejem nakon odbijene lopte prekinuo tradiciju i doveo Hrvatsku u prednost.

Foto: Drago Sopta/HNS

Međutim, nakon pola sata ozlijedio se Vida, koji je potom morao napustiti teren, a Portugal je u međuvremenu složio akciju za izjednačenje na 1:1. Ubačaj Pizzija glavom je u mrežu proslijedio kapetan Pepe.

Na samom početku drugog poluvremena još je jednom iz blizine pokušao Perišić, no ostatak utakmice pripao je domaćinima koji su bili u potrazi za drugim, pobjedonosnim pogotkom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Imali su nekoliko obećavajućih situacija pred Kalinićevim golom, no hrvatski je blok u nekoliko navrata kvalitetno reagirao, Portugalcima je nedostajalo i malo preciznosti, a u 77. minuti Hrvatsku je spasila i vratnica - tada je debitant Milić skrenuo loptu u okvir gola.

Oba su izbornika iskoristila svih šest zamjena te tako testirali mogućnosti svojih momčadi uoči skorih dvoboja na početku Lige nacija: Portugal će se sastati s Italijom, a Vatreni 11. rujna gostuju kod Španjolske.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri