Debi u novom natjecanju

Španjolska u Elcheu uvjerljiva protiv Hrvatske

11.09.2018.

Španjolska u Elcheu uvjerljiva protiv Hrvatske
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom prvom nastupu u Ligi nacija Hrvatska je morala stisnuti ruku svom domaćinu, reprezentaciji Španjolske, koja je u Elcheu slavila s visokih 6:0.

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 6:0 (3:0)
Liga nacija, Skupina A4.
Stadion Martinez Valero, Elche.

Sudac: B. Bastien (Francuska)

Strijelci: 1:0 - Niguez (24'), 2:0 - Asensio (33'), 3:0 - Kalinić (35' - ag), 4:0 - Rodrigo (49'), 5:0 - Ramos (57'), 6:0 - Isco (70')

Žuti kartoni: Santini (12'), Brozović (39')

Španjolska: De Gea, Gaya, Nacho, Ramos, Carvajal (75' Azpilicueta), Busquets (59' Rodri), Niguez (65' Thiago), Ceballos, Isco, Asensio, Rodrigo. Izbornik: L. Enrique. 

Hrvatska: Kalinić, Pivarić, Vida, Mitrović, Vrsaljko (20' Rog), Brozović (62' Pjaca), Rakitić, Perišić, Modrić, Kovačić, Santini (71' Livaja). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su u utorak navečer u španjolskom Elcheu debitirali u novom reprezentativnom natjecanju, no kući će se vratiti praznih ruku, s obzirom da je Furija učinkovitim nastupom u oba poluvremena došla do svoje druge uzastopne pobjede.

Izabranici Zlatka Dalića, međutim, vrlo su dobro otvorili susret te zaprijetili Rakitićevim udarcem iz daljine te Santinijevim pokušajem iz blizine, a oba su završila tik pored vratnice. Izglednu je priliku imao i Perišić, ali je u zadnji trenutak blokiran.

Foto: Drago Sopta/HNS

Sastav Hrvatske nakon 20 minuta morao je napustiti ozlijeđeni Vrsaljko, a u 24. minuti Niguez je glavom pospremio Carvajalov ubačaj u Kalinićevu mrežu za 1:0.

U 33. minuti Asensio je lijepim udarcem iz daljine kaznio obrambeni propust Hrvatske, za 2:0, a samo dvije minute poslije pucao je s ruba kaznenog prostora da bi se lopta od prečke pa od Kalinića odbila preko crte za 3:0.  

Foto: Drago Sopta/HNS

Na početku drugog poluvremena Rodrigo je izašao sam ispred Kalinića i povisio na 4:0, a u 57. minuti Ramos je glavom nakon udarca iz kuta postigao i peti španjolski pogodak. Konačnih 6:0 postavio je Isco dvadesetak minuta prije kraja utakmice, stavivši "točku na i" na najteži poraz hrvatske reprezentacije u povijesti.

Imala je Španjolska još nekoliko obećavajućih prigoda te je Kalinić morao intervenirati, no rezultat se više mijenjao, a Hrvatska će ponovno na teren 12. listopada, kada u Rijeci dočekuje svoje suparnike iz polufinala Svjetskog prvenstva, Engleze.

Foto: Drago Sopta/HNS

Liga nacija, Skupina A4:
1. Španjolska 6 (2)
2. Engleska 0 (1)
3. Hrvatska 0 (1)

Jubilej Ivana Rakitića

Hrvatski je dokapetan protiv Španjolske upisao svoj stoti nastup za Hrvatsku te je prije početka utakmice upriličena svečana predaja prigodnih darova. Rakitić je u 100 nastupa - kroz 11 godina - postigao 15 pogodaka te bio jedna od ključnih karika u mnogim hrvatskim uspjesima, posebno na putu prema svjetskom srebru u Rusiji.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri