Protiv Rusije za EP

Veliki preokret Hrvatica za drugu pobjedu u kvalifikacijama

13.09.2018.

Veliki preokret Hrvatica za drugu pobjedu u kvalifikacijama

Hrvatska ženska reprezentacija u futsalu ubilježila je drugu pobjedu na karlovačkom kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo, iako je Švedska vodila 2:0.

Nakon uvjerljive pobjede nad Slovenijom (6:2) u prvom kolu kvalifikacijske Skupine 2 za odlazak na europsku smotru, Hrvatice su u Karlovcu preokretom nadjačale i Švedsku.

Šveđanke su u četvrtak povele 2:0 pogocima Olofsson Hjelm na samom isteku prvog i Varli na samom početku drugog poluvremena, no domaće su se malonogometašice vratile pogocima Matijević i Nemčić u 22. i 26. minuti utakmice (2:2).

Pobjedonosni je pogodak za Hrvatsku postigla Matijević u 36. minuti (3:2), a izabranice Jakova Ungarova tako vode na tablici sa svih šest bodova, ispred Rusije koja ima četiri.

Rusija je, naime, Sloveniju svladala 5:0, i upravo će ogled Hrvatske i favorizirane Rusije u trećem, posljednjem kolu odlučivati o prvom mjestu i vizi za Europsko prvenstvo. Susret je na rasporedu u subotu, 15. rujna s početkom u 19:00 sati, također u Sportskoj dvorani Mladost.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri