Najbolji nogometaš svijeta

Luka Modrić dobitnik Fifine nagrade The Best!

24.09.2018.

Luka Modrić dobitnik Fifine nagrade The Best!
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je u ponedjeljak u Londonu za najboljeg nogometaša svijeta, na svečanoj dodjeli Fifinih nagrada The Best.

Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida i Hrvatske, koji je ovoga ljeta s Vatrenima stigao do finala Svjetskog prvenstva te osvojio svoju treću uzastopnu, četvrtu ukupno Ligu prvaka, izabran je na najboljeg igrača godine u izboru Svjetske nogometne federacije. Dobio je 29,05% svih glasova, ispred Cristiana Ronalda (19,08%) te Mohameda Salaha (11,23%).

Uz brojne zahvale suigračima i trenerima, te nogometnom uzoru i kapetanu Vatrenih iz '98 Zvonimiru Bobanu, dobitnik Modrić poručio je: "Bez svoje obitelji ne bih bio igrač i osoba kakva jesam. Nadam se da ćemo idućim generacijama biti uzori, kao što je generacija '98 nama bila uzor. Napornim radom možemo ostvariti svoje snove. Pozdravljam svoju Hrvatsku - bilo je ovo prekrasno ljeto u kojemu smo uživali".

Foto: Drago Sopta/HNS

Modrić je ujedno uvršten i u najbolju jedanaestoricu svijeta, koju uz hrvatskog kapetana čine još David De Gea, Dani Alves, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, N'Golo Kante, Eden Hazard, Lionel Messi, Kylian Mbappe i Cristiano Ronaldo.

Hrvatska je kandidata imala i u izboru za najboljeg trenera u muškom nogometu - srebrnog izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, u konkurenciji svjetskog prvaka Didiera Deschampsa i osvajača Lige prvaka Zinedinea Zidanea. Nagrada je naposljetku završila u rukama francuskog izbornika Deschampsa.

Nagradu za najljepši pogodak primio je Mohamed Salah, za najboljeg vratara Thibaut Courtois, za najboljeg trenera u ženskom nogometu Reynald Pedros, za fair-play Lennart Thy, za najbolju nogometašicu Marta, dok je nagrada za najbolje navijače otišla Peruancima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri