Drugi susret u Ligi nacija

Prvi bod: Hrvatska i Engleska bez pogodaka u Rijeci

12.10.2018.

Prvi bod: Hrvatska i Engleska bez pogodaka u Rijeci
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom drugom nastupu u Ligi nacija, Vatreni su osvojili prvi bod, odigravši neriješenih 0:0 s Engleskom na riječkoj Rujevici.

HRVATSKA - ENGLESKA 0:0 (0:0)
Liga nacija, A-Liga, Skupina 4
Stadion Rujevica, Rijeka

Sudac: F. Brych (Njemačka)

Strijelci:

Žuti kartoni: Henderson (6'), Kovačić (25'), Lovren (45'), Stones (52'), Jedvaj (59'), Sterling (72')

Hrvatska: Livaković, Pivarić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić (73' Badelj), Rakitić, Modrić, Perišić (68' Pjaca), Rebić (80' Livaja), Kramarić. Izbornik: Z. Dalić.

Engleska: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Chillwell, Dier, Henderson, Barkley, Sterling (78' Sancho), Rashford, Kane. Izbornik: G. Southgate.

Foto: Drago Sopta/HNS

U reprizi nedavnog polufinala Svjetskog prvenstva, Hrvatska i Engleska sastale su i u drugom kolu Lige nacija, nakon što su obje reprezentacije u rujanskim dvobojima poražene od Španjolske.

Na praznoj Rujevici - zbog Uefine kazne - većih uzbuđenja nije bilo sve do završnih minuta drugog poluvremena, kada je Kramarićev pokušaj iz kaznenog prostora obranio Pickford, dok je Dier glavom nakon udarca iz kuta zatresao vratnicu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Početkom drugog poluvremena zaprijetio je Perišić, no uslijedilo je razdoblje kada je Gordi Albion stvarao izgledne prigode: Livaković je dva puta zaustavio Rashforda, dok je Kane glavom uzdrmao prečku.

Izbornik Zlatko Dalić uveo je u nastavku i Pjacu, Badelja te Livaju, Rebić je u 70. minuti odmjerenim udarcem zamalo pronašao suprotne rašlje, dok su Englezi izgradili još nekoliko obećavajućih situacija, no bez pravog učinka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ostalo je tako početnih 0:0, pri čemu Englezi u ponedjeljak odlaze na noge Španjolskoj, dok će Vatreni u studenome dočekati Španjolsku pa zaključiti natjecanje u Skupini 4 gostovanjem na Wembleyju.

U ponedjeljak, također u Rijeci, Hrvatska će odigrati prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Jordana.

Liga nacija, A-Liga, Skupina 4:
1. Španjolska 6 (2)
2. Engleska 1 (2)
3. Hrvatska 1 (2)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri