Daleko od prave Hrvatske

Dalić: "Nije sjajno, ali na dobrom smo putu"

12.10.2018.

Dalić: "Nije sjajno, ali na dobrom smo putu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku susreta Hrvatske i Engleske u Ligi nacija, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić prokomentirao je zbivanja na Rujevici.

Solidno hrvatsko izdanje

"Bila je to teška utakmica, pomalo i čudna, ali nije to bilo loše s naše strane. Igrali smo kompaktnije i organiziranije nego u Španjolskoj, no opet je nedostajao pogodak. Nije nam svojstveno odigrati dvije uzastopne utakmice bez pogotka. Daleko je to još od prave Hrvatske. Imali smo i malo sreće, ali ovoga puta nismo primili pogodak iz prekida, i na tome moramo raditi. Osim toga, nije ni lako igrati u ovakvom ambijentu"

Rebić, Livaković, Jedvaj

"Imali smo nekoliko dobrih situacija, Rebić je odradio pravi posao u vrhu napada, premda mu još nedostaje snage i prave forme. Livaković je odlično odradio svoj posao, spasio je dvije ili tri sigurne šanse Engleza, a i Jedvaj je bio jako dobar na desnom beku. Bio je agresivan i brz u obrani, a stigao je i u fazu napada, na njega se može računati premda mu to nije idealna pozicija. On nam je svakako dobitak. Bilo je dobrih stvari"

Obostrano zadovoljstvo

"Engleska je momčad budućnosti, brza i organizirana s mnogo mladih igrača koji mogu napraviti razliku u napadu. Nije bilo lako ni nama ni njima poslije poraza od Španjolske, no mislim da svi možemo biti zadovoljni ovim bodom. Nije sjajno, ali što je - tu je"

Jordan u ponedjeljak

"Modrić, Rakitić i Perišić neće biti s nama, ne treba 'senatore' opterećivati s mnogo utakmica, njima više treba odmor.  Šansu će dobiti mlađi igrači. Na dobrom smo putu, treba im dati prigodu pa vidjeti što je najbolje za Hrvatsku"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri