Prijateljska utakmica u RIjeci

Prvi ogled s Jordanom: Svjetski doprvaci pred svojim navijačima

15.10.2018.

Prvi ogled s Jordanom: Svjetski doprvaci pred svojim navijačima
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak na stadionu HNK Rijeka igra svoju prvu utakmicu protiv nacionalne selekcije Jordana.

Hrvatska - Jordan
Prijateljska utakmica
15. listopada 2018., 20:45
Stadion HNK Rijeka, Rijeka

Tri dana nakon ogleda s Engleskom u Ligi nacija, Vatreni će još jednom istrčati na rujevički teren u Rijeci te odmjeriti snage s Jordanom u prijateljskom susretu, u prvom međusobnom dvoboju tih nacionalnih selekcija.

Jordan zauzima 110. mjesto na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta, a najveći su mu dosadašnji uspjesi plasmani u četvrtfinale azijskog kontinentalnog prvenstva, 2004. i 2011. godine.

Na ogled sa svjetskim doprvakom dolaze pod vodstvom izbornika Vitala Borkelmansa, bivšeg belgijskog reprezentativca, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić upozorio je nekolicinu pojedinačno kvalitetnih, brzih igrača.

"Jordan će doći nadigravati se i tražiti dobar rezultat, ipak smo mi sada meta i motiv svima te moramo čuvati svoj status i ugled pružajući svoj maksimum. Jordan je došao pružiti dobar otpor i pobijediti nas, ali nadam se da ćemo mi biti dobri", poručio je.

Hrvatska će nastupiti bez ozlijeđenih igrača koji nisu bili spremni za utakmicu s Engleskom, osim napadača Santinija koji se vraća u kadar, te bez Modrića, Rakitića, Perišića i Kovačića. Kapetansku će vrpcu nositi Vida.

"To je posebna čast, sreća i zadovoljstvo. Uloga kapetana bit će mi dodatni motiv i hvala izborniku što mi je pružio takvu priliku. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, pobijediti Jordan, i da će navijači moći uživati", rekao je branič hrvatske reprezentacije.

Vatreni su po dolasku u Rijeku prošli tjedan održali i otvoreni trening kako bi se družili s navijačima te se raduju domaćem nastupu pred svojom publikom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri