Dvije asistencije Roga

Vida i Mitrović za pobjedu nad Jordanom

15.10.2018.

Vida i Mitrović za pobjedu nad Jordanom
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija zaključila je listopadsko okupljanje prijateljskom pobjedom nad Jordanom na riječkoj Rujevici.

HRVATSKA - JORDAN 2:1 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion HNK Rijeka, Rijeka.

Sudac: S. Szabo (Mađarska)

Strijelci: 1:0 - Vida (24'), 2:0 - Mitrović (62'), 2:1 - Faisal (73')

Žuti kartoni: Al Mardi (41'), Bartolec (45+1'), Jedvaj (79'), Khattab (85'), Rog (90+1')

Hrvatska: Livaković, Milić (46' Pivarić), Vida, Lovren (46' Mitrović), Bartolec (64' Jedvaj), Badelj (46' Bradarić), Pašalić, Rog, Kramarić (67' Santini), Pjaca, Rebić (64' Livaja). Izbornik: Z. Dalić.

Jordan: Yaseen, Khattab, Marei, Al Arab, Shilbaya, Bani Attiah, Al Samarneh (64' Al Murjan), Al Bakhit, Al Mardi (72' Al Rawashdeh), Khadr (64' Faisal), Al Tamari (90' Rateb). Izbornik: V. Borkelmans.

Foto: Drago Sopta/HNS

Svjetski su doprvaci nakon neriješenih 0:0 s Engleskom u Ligi nacija u Rijeci dočekali i reprezentaciju Jordana te ubilježili pobjedu u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:1.

Izbornik Zlatko Dalić složio je sastav bez Modrića, Rakitića, Perišića i Kovačića, koji su se vratili u svoje klubove, a Vatrene je s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio Vida.

Foto: Drago Sopta/HNS

Poslije uvodnih šansi Kramarića, Rebića i Bartoleca, uzvratio je dobrim pokušajem i Al Tamari, a Hrvatska je do prednosti stigla u 24. minuti dvoboja, kada je nakon Rogovog udarca iz kuta glavom pogodio upravo Vida.

Hrvatska je u nastavak ušla s trojicom novih igrača - Pivarićem, Mitrovićem i Bradarićem, a Pjaca i Mitrović bili su nadomak drugog pogotka, koji je napokon pao u 62. minuti. Precizan je, također glavom na Rogov ubačaj, bio Mitrović.

Foto: Drago Sopta/HNS

Priliku su potom dobili i Jedvaj, Livaja te Santini, a počasni pogodak za Jordan u 73. minuti postigao je Faisal, kada se njegov slobodni udarac odbio od hrvatskog živog zida iza Livakovićevih leđa.

Novo okupljanje Vatrenih na rasporedu je u studenome, kada će odigrati preostala dva dvoboja u Ligi nacija - u Zagrebu protiv Španjolske te na Wembleyju protiv Engleske.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri