Visoka pobjeda Osijeka, minimalna Slavena

Hajduk u produžecima, Vinogradar se pridružio prvoligašima

31.10.2018.

Hajduk u produžecima, Vinogradar se pridružio prvoligašima
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

U popodnevnim susretima osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa nije bilo iznenađenja. Dinamo, Slaven, Osijek, Hajduk i Rijeka prošli su u četvrtfinale, a pridružio im se i trećeligaš Vinogradar.

Dinamo je protiv Zeline poveo preko Gavranovića krajem prvog poluvremena, no tek je u završnih desetak minuta uspio postići još tri pogotka (Petković, dva puta Kadzior) i privesti utakmicu kraju.

Slaven Belupo slomio je otpor Marsonije zahvaljujući pogotku Bogojevića u 60. minuti, a Osijek je u mrežu svog domaćina Krka smjestio pet lopti. Za konačnih 5:1 pobrinuli su se dva puta Dugandžić te po jednom Marić, Hajradinović i Pilj. Jedini strijelac za Krk bio je Brdar.

U dvoboju trećeligaša Vinogradar se susreo s Jadranom LP te pobijedio 4:2. Dvostruki strijelac bio je Prijić, u strijelce Vinogradara upisali su se i Šćrbec i Bjelanović, dok su za goste pogađali Primorac s bijele točke te Šutalo. 

Šibenik je nakon 14 minuta utakmice s Hajdukom stigao do prednosti autogolom Ivanovskog, potom u 57. minuti ostao bez isključenog Pecolaja, a gosti iz Splita poravnali su u 87. minuti pogotkom Saida te se otišlo u produžetke. U 119. minuti susreta Jurić pogađa za plasman Hajduka u četvrtfinale.

Posljednju utakmicu osmine finala odigrali su Varaždin i Rijeka, koja je vodstvo osigurala Puljićevim pogotkom već u trećoj minuti. Poravnao je Benko u 27. minuti, a konačnih 2:1 za goste postavlja Čolak u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri