Veliko priznanje

Siniša Alebić primljen u Hall Of Fame države Illinois

12.11.2018.

Siniša Alebić primljen u Hall Of Fame države Illinois
Foto: Arhiva HNS

Iznimno priznanje dobio je bivši hrvatski malonogometni reprezentativac Siniša Alebić, koji je nakon karijere ostao u Sjedinjenim Američkim Državama te živio u Chicagu i bavio se trenerskim poslom u klubu Adria Red White Blue. 

Alebić, jedno od najomiljenijih lica s hrvatskih parketa svih vremena i dugogodišnji reprezentativac, primljen je u nogometnu Kuću slavnih (Hall Of Fame) američke savezne države Illinois, čiji savez postoji još od 1916. godine.

Splićanin je jedini igrač u povijesti Illinoisa koji je kao igrač osvojio State Cup Illinois u svim kategorijama: četiri puta je podizao taj trofej, a 49-godišnji Alebić - dobitnik nagrade za najboljeg trenera prije četiri sezone - ujedno je i treći najmlađi član Kuće slavnih svih vremena.

"Ponosan sam i sretan, kako i ne bih bio, ovo je vrhunac moje karijere. Najljepša je spoznaja od svega što sam na najbolji mogući način promovirao Hrvatsku, a ponosan sam što je prepoznato ono što sam napravio u igračkoj karijeri. Hvala mojoj obitelji, svim suigračima i trenerima, bez njih ovog priznanja ne bi bilo", rekao je Alebić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri