Dva velika dvoboja Vatrenih

Dalić: "Očekujem nastavak ljetnog zajedništva"

12.11.2018.

Dalić: "Očekujem nastavak ljetnog zajedništva"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije povodom okupljanja Vatrenih za utakmice sa Španjolskom i Engleskom.

Španjolska i Engleska 

"Očekuju nas dvije teške, važne i atraktivne utakmice, a posebno me veseli ova prva sa Španjolcima jer ćemo napokon igrati natjecateljski dvoboj pred svojim navijačima. Očekujem puni stadion i nastavak ljetnog zajedništva, uz našu dobru igru i osvajanje tri boda, kako bismo na Wembleyju odlučivali o prvaku skupine te ostali nositelji u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo"

Zdravstveni bilten

"Vidjet ćemo danas na okupljanju kakvo je točno stanje. Treba nam nova energija, nova snaga, i računamo na mnoge mlade igrače. Brekalo i Vlašić pokazuju dobre igre u klubovima te su zaslužili biti s nama i vidjet ćemo hoće li dobiti šansu s obzirom na težinu utakmica. Nažalost, izvan stroja su Pivarić, Barišić, Sosa, Strinić, Leovac i bit će opet problema, ali moramo naći lijevog beka. Na desnom, nadam se, neće biti poteškoća s Vrsaljkom. Lovren je bio lakše ozlijeđen, no mislim da nije upitan - pun je samopouzdanja i u reprezentaciji je uvijek na vrhunskoj razini. Lovre Kalinić se vratio na teren, ali i Livaković u sjajnoj formi"

Mandžukić, Subašić i Ćorluka

"Njih trojica dio su naše obitelji i sada je prigoda da se opet okupimo i budemo zajedno. Trenutke iz Rusije ne smijemo zaboraviti, želio sam podsjetiti na te osjećaje i lijepe slike. Na poziv HNS-a, dobit će priznanja na utakmici sa Španjolcima u Zagrebu" 

Usporedba s Elcheom 

"Mislim da smo zdraviji i u boljoj formi nego u Elcheu i očekujem naše bolje izdanje. Moramo tražiti revanš, ali ne kroz osvetu. Španjolska je u međuvremenu izgubila od Engleske, treba joj bod ili pobjeda, a mi odlučujemo sami o sebi. S dvije pobjede prvi smo u skupini i u to treba vjerovati. Elche moramo zaboraviti, ovo će biti drugačija utakmica, drugačiji pristup. Moramo preuzeti inicijativu i posjed lopte, a s obzirom na španjolsku brzinu moramo biti jako oprezni" 

Forma Luke Modrića

"Luka je svjestan da u nogometu uvijek ima oscilacija, a pogotovo njemu nije lako ostati u formi nakon ovakve godine. Ja u njega nikada ne sumnjam i znam da će biti pravi, vođa naše reprezentacije. Ovisimo o svima, a posebno o njemu - on je najbolji igrač svijeta"

Europsko priznanje

"Svaka je nagrada važna i lijepa, a meni je posebno drago dobiti nagradu od struke, od europskih trenera. No, to je nagrada za cjelokupni hrvatski nogomet, na temelju uspjeha u Rusiji, i hvala svima koji su mi pomogli. Sada tako treba nastaviti"

Vatreno srce

"Bit će to sutra lijepa i hvalevrijedna akcija za pomoć dječjoj bolnici u Klaićevoj i udruzi Korak u život. Moramo pomagati koliko god možemo. Nadam se dobrom odazivu te prikupljanju sredstava za pomoć. Hrvatska nogometna reprezentacija mora biti prva koja će pomagati"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri