Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Za pomoć djeci

Održana
humanitarno-donatorska
večera Zaklade
Vatreno srce

13.11.2018.
Održana humanitarno-donatorska večera Zaklade Vatreno srce
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

U zagrebačkom hotelu Westin održana je svečana humanitarno-donatorska večera u organizaciji Zaklade Vatreno srce, na kojoj su prikupljena humanitarna sredstva za pomoć djeci.

Sredstva su na svečanoj večeri prikupljena za opremanje Klinike za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U sklopu bogatog programa organiziran je i callcentar u kojemu su sudjelovali hrvatski reprezentativci te članovi stručnog stožera, a pozivatelji humanitarnog broja mogli su razgovarati i s drugim poznatim hrvatskim sportašima, pjevačima, glumcima i voditeljima. 

"Lijepo je vidjeti mnogo poznatih i dragih lica, pogotovo bivše izbornike - vi ste dio nas, dio Vatrenih. Želimo nastaviti širiti zajedništvo, ne samo na terenu nego i izvan njega. Pokažimo svi vatreno srce, kao i onog 16. srpnja", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Kroz ovaj niz godina rada Zaklade učinili smo sve što smo mogli, usredotočeni na zdravlje i znanje djece. Hvala svima koji su dali svoj doprinos", poručio je prof. dr. Josip Paladino, član Upravnog odbora Zaklade Vatreno srce.

Član Upravnog odbora je i aktualni kapetan Vatrenih, najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić: "Drago mi je da nastavljam tradiciju Nike Kovača i Darija Srne u Vatrenom srcu, lijepo je da je kapetan reprezentacije na taj način uključen u rad Zaklade. To smatram svojom kapetanskom obvezom, ponosan sam što već godinama pomažemo djeci jer smo najosjetljiviji upravo na najmlađe".

Večeri je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji se tom prigodom susreo i s poznatim licima iz brončane pustolovine iz Francuske '98, uključujući i bivše izbornike Miroslava Blaževića i Igora Štimca.

"Iskoristimo moć nogometa. Neka djeca koja u budućnosti žele biti novi Modrići imaju najbolje uvjete. Ovo što večeras radi zaklada najvažnija je stvar - kada čovjek vidi djecu u bolnici, sve je druge probleme lako riješiti", rekao je Šuker. 

Svi se građani još uvijek mogu uključiti u akciju pozivom na humanitarni broj telefona 060 9004, sve do 3. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Još vijesti

 • Izvještaj sa sjednice Izvršnog odbora HNS-a

  10.12.2018.

  Izvještaj sa sjednice Izvršnog odbora HNS-a

  Pod rukovodstvom predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, u Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Saveza. Izvršni odbor HNS-a usvojio je sve potrebne materijale za redovnu...

 • Fotografija HNS-ovog Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

  10.12.2018.

  Fotografija HNS-ovog Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

  Drago Sopta, službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza, dobio je vrijedno priznanje Međunarodnog udruženja sportskih novinara - njegova je fotografija u najužoj konkurenciji za najbolju ove...

 • Deseta obljetnica smrti Dražana Jerkovića

  09.12.2018.

  Deseta obljetnica smrti Dražana Jerkovića

  U nedjelju, 9. prosinca, deseta je obljetnica smrti prvog hrvatskog izbornika Dražana Jerkovića. Dražan Jerković preminuo je 9. prosinca 2008. godine u Zagrebu, u 72. godini života, a svjetska ga...

 • Trenutak kada upoznaš najboljeg igrača svijeta

  07.12.2018.

  Trenutak kada upoznaš najboljeg igrača svijeta

  Hrvatski nogometni savez i Nike poveli su mladog nogometaša Ivicu Vidovića u Madrid kako bi upoznao kapetana reprezentacije i najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, Luku Modrića.  ...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.