Dva pogotka Tina Jedvaja

Vatreni u dramatičnom okršaju pobijedili Španjolsku!

15.11.2018.

Vatreni u dramatičnom okršaju pobijedili Španjolsku!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je zacrtani cilj i svladala Španjolsku kako bi ostala u igri za osvajanje svoje skupine u Ligi nacija, a izrazito uzbudljiv dvoboj pred punim Maksimirom okrunio je Tin Jedvaj pobjedničkim pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3:2 (0:0)
Liga nacija, Liga A, Skupina 4.
Stadion Maksimir, Zagreb.

Sudac: A. Kulbakov (Bjelorusija)

Strijelci: 1:0 - Kramarić (54'), 1:1 - Ceballos (56'), 2:1 - Jedvaj (69'), 2:2 - Ramos (78' - 11m), 3:2 - Jedvaj (90+3')

Žuti kartoni: Rebić (70'), Perišić (88'), Busquets (88'), Ceballos (90+1')

Hrvatska: Kalinić, Jedvaj, Vida, Lovren, Vrsaljko, Brozović, Rakitić (68' Vlašić), Perišić, Modrić, Rebić (73' Brekalo), Kramarić (89' Pjaca). Izbornik: Z. Dalić.

Španjolska: De Gea, Alba, Martinez, Ramos, S. Roberto, Ceballos, Busquets, Niguez (74' Suso), Isco, Rodrigo (60' Asensio), Aspas (63' Morata). Izbornik: L. Enrique.

Foto: Drago Sopta/HNS

U svom trećem nastupu u Ligi nacija Vatreni su upisali prve pogotke i prvu pobjedu te će u nedjelju na Wembleyju odlučivati o plasmanu na završni turnir prvog izdanja novoosnovanog Uefinog natjecanja.

Španjolska je u Zagreb doputovala sa sjećanjem na visokih 6:0 u Elcheu, no Hrvatska je dobro započela te u uvodnim minutama propustila realizirati dvije velike prigode (Perišić, Kramarić). Gosti su potom uspostavili ravnotežu, čak i preuzeli inicijativu, no osim udarca Isca u samoj završnici prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja.

MANDŽUKIĆ - SUBAŠIĆ - ĆORLUKA

Uoči početka utakmice sa Španjolskom, prigodni su darovi uručeni Mariju Mandžukiću, Danijelu Subašiću i Vedranu Ćorluki, osvajačima svjetskog srebra koji su se oprostili od reprezentativnog dresa. Ovacijama su ih pozdravili i hrvatski navijači na prepunom Maksimiru - susret je pratilo 33.018 gledatelja.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugo je poluvrijeme sve to nadoknadilo. Već u 54. minuti pogriješila je španjolska obrana, Perišić je glavom proigrao Kramarića, a hrvatski napadač mirno svladao De Geu u bliži kut za 1:0.

Međutim, samo su dvije minute trebale Španjolskoj za izjednačenje. Isco je u srcu kaznenog prostora uposlio Ceballosa te je semafor pokazao 1:1, ali Hrvatska je od 69. minute opet vodila.

Foto: Drago Sopta/HNS

Tada je Modrić ubacio, a Jedvaj ostao nečuvan na drugoj vratnici i glavom zatresao mrežu za 2:1, no niti to hrvatsko vodstvo nije dugo trajalo. Igrala se 78. minuta kada je Vrsaljku suđeno igranje rukom u šesnaestercu, a Ramos je bez problema pogodio s bijele točke za 2:2.

Koliko je sadržajan bio nastavak dvoboja govori i podatak da je u međuvremenu Aspas pogodio prečku, Rebić propustio priliku jedan-na-jedan protiv španjolskog vratara, Vrsaljko "čistio" s gol-crte, a priliku su s klupe dobili i Vlašić i Brekalo. Ipak, za vrhunac morala se čekati treća minuta sudačke nadoknade.

Foto: Drago Sopta/HNS

U trenucima kada su obje momčadi razmišljale samo o pobjedi, Brekalo se izborio za prostor za udarac, De Gea je obranio, a odbijenu loptu Jedvaj pretvara u veliku hrvatsku pobjedu (3:2) te Dalićeva ekspedicija može krenuti u odlučujući okršaj u Londonu.

Liga nacija, Skupina A4:
1. Španjolska 6 (4)
2. Engleska 4 (3)
3. Hrvatska 4 (3)

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri