Vatreni nagrađeni na samom kraju

Dalić: "Sve se posložilo kako treba"

15.11.2018.

Dalić: "Sve se posložilo kako treba"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku susreta Lige nacija između Hrvatske i Španjolske (3:2)

Nagrada na samom kraju 

"Čestitam igračima na pobjedi, ali i svima koji su bili na stadionu te bodrili hrvatsku reprezentaciju. Nagradilo nas je na kraju, jer smo bili kompaktni, odgovorni, borbeni i maksimalno radili svoj posao. Međutim, to nije bio naš stil igre s posjedom lopte, već čvrsti blok s brzim otvaranjima. Istrčali smo 123 kilometra, što je vrlo, vrlo visoka razina. Hrvatska je dala sve od sebe kako bi uzela tri boda. Mislim da smo zasluženo pobijedili te i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini. Utakmica je bila sjajna, s pet pogodaka i pred punim tribinama"

Jedvaj, Brekalo, Vlašić

"Igra Tina Jedvaja sa Svjetskog prvenstva uvelike se razlikuje u odnosu na sadašnju. Ima tu i pluseva i minusa, a odlučili smo se za njega jer je nedavno postigao dva pogotka za Bayer, pun je samopouzdanja i spreman igrati na svakoj poziciji. Danas je iskoristio svoje situacije i donio nam tri boda. Brekalo i Vlašić jako su dobro ušli u igru, pogotovo Brekalo koji se u zadnjoj minuti mirno pripremio i pucao prema vratima. Bit će nam obojica velika pomoć i nova snaga, ne bojim ih se staviti u igru"

 

Napete zadnje minute

"To je slika koja mora ući u povijest, da mi u zadnjoj minuti napadamo sa svim igračima. Bila je to čudna situacija s dvojicom nečuvanih Španjolaca kod centra, čak smo i mi s klupe bili spremni utrčati u teren kako bismo spriječili mogući španjolski protunapad. Zvao sam i vikao, ali nitko se nije htio vratiti natrag. Svi su otišli naprijed postići pogodak - to govori o karakteru igrača, njihovoj moći i snazi. Sve se posložilo kako treba, uključujući i uvod s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom, to je ta naša obitelj"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri