Hrvatska u Ligu B

Engleska preokretom svladala Vatrene, osigurala završni turnir

18.11.2018.

Engleska preokretom svladala Vatrene, osigurala završni turnir
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija zaključila je 2018. godinu porazom na Wembleyju. Iako su Vatreni vodili pogotkom Kramarića, Englezi su došli do pobjede i osvojili prvo mjesto u skupini.

ENGLESKA - HRVATSKA 2:1 (0:0)
Liga nacija, Liga A, Skupina 4
Stadion Wembley, London.

Sudac: T. Sidiropoulos (Grčka)

Strijelci: 0:1 - Kramarić (57'), 1:1 - Lingard (78'), 2:1 - Kane (85')

Žuti kartoni: Barkley (26'), Brozović (67'), Jedvaj (67'), Lovren (89')

Engleska: Pickford, Chilwell, Stones, Gomez, Walker, Delph (73' Lingard), Dier, Barkley (63' Alli), Sterling, Rashford (73' Sancho), Kane. Izbornik: G. Southgate.

Hrvatska: Kalinić, Jedvaj, Vida, Lovren, Vrsaljko (26' Milić), Brozović, Modrić, Perišić, Vlašić (79' Rog), Rebić (46' Brekalo), Kramarić. Izbornik: Z. Dalić.

U završnom nastupu u premijernom izdanju Lige nacija, izabranici Zlatka Dalića gostovali su kod Engleske te u borbenoj utakmici ipak ostali praznih ruku. Domaćin je slavio pobjedu vrijednu plasmana na završni turnir. 

Hrvatska je prva došla do šanse - Rebić je poslije engleske pogreške pucao preko vrata - no potom je Engleska uspostavila inicijativu i prijetila hrvatskim vratima. Vratar Kalinić prvo je obranio Sterlingu u situaciji "jedan-na-jedan", a potom je Kane loše reagirao nečuvan na drugoj vratnici.

Kalinić i Jedvaj sačuvali su hrvatsku mrežu u 16. minuti, a udarac je kasnije okušao i Chilwell, no hrvatski je vratar bio na mjestu. Pri kraju poluvremena pokušao je i Barkley, a Vatreni su na odmor morali i bez ozlijeđenog Vrsaljka: njega je u 26. minuti zamijenio Milić.

Engleska je i u nastavku imala više od igre, ali Hrvatska je povela. Igrala se 57. minuta kada je Kramarić uspio pucati iz srca kaznenog prostora, a lopta je odsjela iza Pickfordovih leđa.

Vatreni su potom imali još dva obećavajuća protunapada, no Engleska je uspjela poravnati u 78. minuti. Lingard, koji je ušao s klupe, gurnuo je loptu preko crte nakon pokušaja Kanea. Uslijedila je velika prilika za Hrvatsku, kada je Vida pucao glavom, ali Gordi Albion naposljetku je stigao do preokreta: pet minuta prije kraja Chilwell ubacuje iz prekida, a Kane nogom u padu ispisuje 2:1 na semaforu.

Hrvatska je tako ostala na posljednjoj, trećoj poziciji Skupine 4 u elitnom razredu Lige nacija te će u sljedećem izdanju, za dvije godine, nastupati u Ligi B.

Nastup na ovosezonskom završnom turniru Lige nacija, koji će u lipnju 2019. godine biti odigran u Portugalu, osigurali su domaćin Portugal i Engleska, a za preostala dva mjesta bore se Francuska i Nizozemska, odnosno Švicarska i Belgija. 

Liga nacija, Skupina A4:
1. Engleska 7
2. Španjolska 6
3. Hrvatska 4

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri