Skupi prekidi

Dalić: "Odigrali smo muški, a rezultat je korektan"

18.11.2018.

Dalić: "Odigrali smo muški, a rezultat je korektan"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije nakon utakmice s Engleskom na Wembleyju, zadnje u 2018. godini.

Rezultat korektan

"Čestitke Engleskoj na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro i imali smo sreće da odemo na poluvrijeme s neriješenim rezultatom. U drugom smo poluvremenu bili bolji, imali i šanse kod 1:0 za drugi pogodak, a na kraju su nas skupo koštali prekidi. Rezultat je naposljetku korektan, a zadovoljan sam nastupom svoje momčadi, odigrali smo muški i možemo biti ponosni na cijelu godinu"

Razlozi poraza

"Glavni su razlog manjak energije i snage, što se moglo vidjeti po izlascima Vrsaljka i Rebića, kao i pad koncentracije. Bilo je teško oporaviti se nakon Španjolske, nemamo takvu širinu u momčadi. Doduše, Engleska nije bila posebno opasna u drugom poluvremenu, ali naše je fizičko stanje bilo u padu. Nismo imali previše rješenja"

Pohvala navijačima

"Svaka čast našim navijačima, bili su malobrojniji od Engleza, ali glasniji. Fenomenalno su nas bodrili i veselimo se zajedno s njima krenuti u kvalifikacije za Europsko prvenstvo"

Nogometna ravnoteža

"Imali smo sve na dlanu do zadnjih deset minuta, i dobru igru i pobjedu na Wembleyju. Ali to je nogomet, protiv Španjolske smo pobijedili u završnici, sada smo tako izgubili, i to se uvijek uravnoteži. Nije igračima lako, no moraju biti ponosni na ovu godinu, zaista su zavrijedili dići glavu gore. Mi smo mala zemlja, nemamo uvjete nizašto, a viceprvaci smo svijeta i igramo sjajne utakmice. Moramo biti ponosni na nogometnu godinu Hrvatske"

Sljedeća meta

"Najveća su nam meta kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Liga nacija nam je koristila za uvođenje mlađih igrača. Naravno da možemo ponoviti nastup sa Svjetskog prvenstva i sada postavljamo temelje za budućnost. Napravili smo sinergiju s navijačima, sada ćemo imati pune stadione na svakoj svojoj utakmici. Kao trener uvijek imam visoke ambicije i cilj mi je opet napraviti nešto veliko s reprezentacijom"

Engleska reprezentacija

"Pokazali su se već na Svjetskom prvenstvu, nadmašili su očekivanja. Brzi su, moderni i mladi, mogla bi im se uskoro ostvariti 'it's coming home' želja" 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri