Juventus pobjedom osigurao prolaz

Mandžukić, Kramarić i Vlašić tresli mreže u Ligi prvaka

27.11.2018.

Mandžukić, Kramarić i Vlašić tresli mreže u Ligi prvaka
Foto: Drago Sopta/HNS

Trojica hrvatskih nogometaša upisala su se u utorak u listu strijelaca, u sklopu petog kola elitnog europskog klupskog natjecanja.

Minimalnom pobjedom nad Valencijom (1:0), nogometaši Juventusa osigurali su plasman u drugi krug Lige prvaka, a čovjek odluke bio je hrvatski napadač Mario Mandžukić.

Igrala se 59. minuta kada ga je proigrao Ronaldo, a Mandžukić je iz blizine pospremio loptu u mrežu za sva tri boda. Bivši Vatreni odradio je cijeli susret, a Juventus uoči zadnjeg kola ima 12 bodova, dva više od Manchester Uniteda te nedostižnih sedam više od trećeplasirane Valencije.

Njemački Hoffenheim pred svojim je navijačima dočekao Šahtar, pri čemu su Ukrajinci pogocima Ismailyja i Taisona u 14. i 15. minuti poveli 2:0.

Međutim, već u 17. minuti Kramarić je izašao sam ispred suparničkog vratara i efektno ga prebacio za smanjenje rezultata, da bi nedugo prije odlaska na odmor Zuber izjednačio na 2:2. Pobjeda je ipak pripala Šahtaru, zahvaljujući pogotku Taisona u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Kramarić je također igrao od početka do kraja, a uoči zadnjeg kola i gostovanja kod Manchester Cityja Hoffenheim je posljednji na tablici s tri osvojena boda.

Moskovski CSKA ugostio je Viktoriju iz Plzena te poveo nakon samo deset minuta igre, kada je Nikola Vlašić realizirao kazneni udarac za domaćine. U nastavku su Česi preokrenuli rezultat te pogocima Prochazke i Hejde slavili pobjedu 2:1.

I Vlašić je igrao svih 90 minuta, kao i Kristijan Bistrović, a CSKA i Viktoria u posljednjem će kolu odlučivati o osvajaču trećeg mjesta - Moskovljani na gostovanju kod Modrićevog Real Madrida, a Viktoria kod kuće protiv Ćorićeve Rome.

Real Madrid je u gostima svladao Romu 2:0, pri čemu je Luka Modrić igrao do 81. minute, a Ante Ćorić je ušao s klupe u 64. minuti. Bayern Nike Kovača pobijedio je kod kuće Benficu 5:1, a Filip Krovinović ostao je na klupi gostiju iz Portugala. Marko Livaja zbog dva je žuta kartona isključen u domaćem porazu AEK-a od Ajaxa (0:2).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri