Dinamo u ždrijebu Europske lige

Brojni hrvatski nogometaši čekaju europsko proljeće

14.12.2018.

Brojni hrvatski nogometaši čekaju europsko proljeće
Foto: UEFA

Ovog su tjedna postali poznati svi sudionici drugog kruga europskih klupskih natjecanja, Lige prvaka i Europske lige, u kojemu će hrvatski nogometaši ponovno igrati važnu ulogu.

Borbu za elitni europski klupski trofej, po završetku natjecanja po skupinama, nastavlja 16 momčadi - osam pobjednika skupina i osam drugoplasiranih sastava.

Osminu finala Lige prvaka kao pobjednici skupina izborili su Luka Modrić s Real Madridom, Ivan Rakitić s Barcelonom i Mario Mandžukić s Juventusom te Bayern Nike Kovača, koji će tako biti nositelji u ždrijebu. Preostali su nositelji Borussia Dortmund, PSG, Porto i Manchester City.

Kao drugoplasirani nenositelji ždrijeb čekaju Dejan Lovren s Liverpoolom, Nikola Kalinić s Atletico Madridom i Ante Ćorić s Romom. Preostali su nenositelji Tottenham, Schalke, Ajax, Lyon i Manchester United, a izvlačenje parova osmine finala Lige prvaka na rasporedu je 17. prosinca.

Istog je dana na rasporedu i ždrijeb šesnaestine finala Europske lige, u kojemu će Hrvatsku predstavljati prvak Dinamo, koji je osvojio prvo mjesto u Skupini D.

Osim Dinama, ždrijeb drugog kruga Europske lige čekaju i Tin Jedvaj s Bayer Leverkusenom, Marin Pongračić s RB Salzburgom, Ante Rebić s Eintrachtom, Ivan Fiolić s Genkom, Josip Pivarić s Dynamo Kijevom, Mateo Kovačić s Chelseajem, Filip Benković sa Celticom, Mateo Barać s bečkim Rapidom, Milan Badelj s Laziom, Marko Rog s Napolijem, Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko s Interom, Filip Krovinović s Benficom te Karlo Letica, Matej Mitrović i trener Ivan Leko s Club Bruggeom .

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri