Najbolje iz 2018.

Luka Modrić: Simply the best

27.12.2018.

Luka Modrić: Simply the best
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan srebrne hrvatske nogometne reprezentacije i član aktualnog europskog prvaka Real Madrida apsolutni je vladar nogometne 2018. godine. 

Luka Modrić nastavio je nizati najveće klupske uspjehe kao jedan od ključnih igrača u "kraljevskom" dresu, a svoje Vatrene impresivnim je izvedbama na najvećoj pozornici poveo je do samog finala Svjetskog prvenstva, najveće utakmice na planeti.

Za svoje je nastupe nagrađen brojnim individualnim priznanjima, koja ni na izmaku kalendarske godine ne prestaju stizati na njegovu adresu, a nevjerojatan je njegov pothvat spajanja titule najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, Uefinog i Fifinog igrača godine te pobjednika u izboru za Zlatnu loptu. Modrićev je popis nagrada utoliko veličanstveniji kada se uzme u obzir aspekt marketinške atraktivnosti, što pak samo potvrđuje koliko je na samom travnjaku bio ispred svojih konkurenata.

"Nestvarno je da najbolji igrač svijeta dolazi iz male Hrvatske i zato svi skupa budimo ponosni na našeg kapetana koji nam je svima pokazao kako se svi snovi mogu ostvariti uz puno truda i odricanja", poručio je iskusni Vedran Ćorluka.

"Ove je godine bila privilegija gledati Luku Modrića", prisnažio je i jedan od najvećih nogometaša svih vremena, legendarni Brazilac Pele.

"Nevjerojatna sezona nevjerojatnog igrača", sažeo je Modrićev klupski suigrač Gareth Bale, a hrvatskom kapetanu čestitke su stizale sa svih strana svijeta - i to ne samo nogometnog. Posebnu mu je čestitku po primanju Zlatne lopte uputila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a pridružili su se, primjerice, i Marin Čilić i Novak Đoković.

Posebno su emotivne bile reakcije Modrićevih klupskih i reprezentativnih suigrača, a dodatnu težinu daje i činjenica da je upravo hrvatski veznjak - koji je prošao dugačak put od izbjeglištva do svjetskog vrha - prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda na popisima pojedinačnih dobitnika najvrjednijih nagrada. "Bila je to njegova fantastična godina i Modrić itekako zaslužuje nagradu", složio se umjetnik s loptom Ronaldinho, a čestitke je uputio i njegov sunarodnjak Ronaldo.

"Sve Lukine nagrade priznanje su njegovim suigračima i trenerima u reprezentaciji i Realu te su na ponos svima nama u hrvatskom nogometu, koji je pored svih velikih igrača sada dao i najboljeg igrača svijeta. Lukin nogometni stil, natjecateljski duh, skromnost i radišnost čine ga sjajnom inspiracijom za buduće generacije. Nadajmo se da se među njima krije i novi Luka, a do tada - kapa dolje našem kapetanu, najboljem na svijetu!", riječi su predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Riječima izbornika Zlatka Dalića, Luka Modrić je simply the best.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri