Zaštita igrača

HNS organizira medicinski simpozij

23.01.2019.

HNS organizira medicinski simpozij
Foto: Drago Sopta/HNS

U organizaciji Medicinske komisije HNS-a 25. i 26. siječnja održat će se redovni medicinski simpozij na kojem će liječnici hrvatskih klubova te liječnici svih reprezentativnih uzrasta proći kroz edukaciju i vježbe na temu zaštite igrača.

Ovogodišnji tečaj održat će se po smjernicama trećeg stupnja Uefinog programa FDEP (Football Doctor Education Programme) te će se doticati brojnih tema iz sportske medicine, uključujući prevenciju ozljeda, rehabilitaciju, ozljede glave, zaštitu od dopinga te sportsku prehranu.

"Jedan od temeljnih ciljeva Medicinske komisije HNS-a jest ponuditi hrvatskim nogometnim liječnicima edukacijske programe po standardima Uefe i Fife. Seminari poput ovog simpozija prilika su da liječnici osvježe i unaprijede svoje znanje te također potiču suradnju i izmjenu iskustava između naših sportskih liječnika", izjavio je predsjednik Medicinske komisije doc.dr.sc. Tomislav Madžar.

Tečaj FDEP 3 o zaštiti igrača zadnji je i završni dio Uefine edukacije za liječnike u nogometu te se nadograđuje na prva dva stupnja programa, kroz koje su liječnici hrvatskih reprezentacija te klubova 1. i 2. HNL prošli na prijašnjim izdanjima redovnog medicinskog simpozija HNS-a. 

"Redovita edukacija je neophodna za napredovanje liječnika i za zaštitu svih koji sudjeluju u nogometnoj igri. Kroz slične tečajeve prošlo je više od 50 liječnika diljem Hrvatske, a nakon završenog trećeg stupnja programa, planiramo sve stupnjeve ponoviti i za nove skupine liječnika", poručio je tajnik Medicinske komisije dr. Tomislav Vlahović.

Uz Madžara i Vlahovića, na tečaju će kao predavači gostovati liječnik A reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević, liječnik mlade reprezentacije i NK Rijeka dr. Boban Dangubić, kondicijski trener A reprezentacije Luka Milanović, liječnik slovenske A reprezentacije  prof.dr.sc. Matjaž Vogrin, liječnik iz KBC Dubrava prof.dr.sc Miljenko Franić, nutricionist Risto Čebedžija te psiholozi/mentalni treneri Igor Čerenšek i Ana Kotzmuth.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri