Posebna nagrada Nikoli Jeliću

Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL

22.01.2019.

Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL
Foto: Marijan Dobrović

U Hotelu Turist u Varaždinu održan je od 12. do 13. siječnja 2019. godine 25. seminar sudaca Jedinstvene liste Prve HMNL – 1. skupina i 6. seminar kontrolora 1. HMNL.

 

Seminar je otvoren nakon zajedničkog fotografiranja te je započeo analizom suđenja u prvom dijelu sezone 2018./2019. Prikazane su video-snimke s odigranih prvenstvenih utakmica Prve i Drugih HMNL.

Seminaru je prisustvovao 31 sudac, uz jednu sutkinju, a nije nazočilo pet sudaca. Obavljena je i teorijska provjera sudaca iz poznavanja PNI, pri čemu su svi suci zadovoljili, te je održano stručno predavanje koje je u potpunosti pripremio i prezentirao Ivan Novak, Fifin i Uefin instruktor i kontrolor za suce u futsalu.

Foto: Marijan Dobrović

Tjelesna provjera svih sudaca održana je u dvorani Graberje u Varaždinu, pod vodstvom nacionalnog fitness-instruktora Draženka Kovačića i njegovih pomoćnika Siniše Premužaja i Marijana Dobrovića, pri čemu svi suci zadovoljili.

Završni dio seminara uključivao je donošenje zaključaka i izvješće o postignutim rezultatima uz naputke pred početak natjecanja 1. HMNL, uključujući ozbiljan pristup, pridržavanje i primjenu PNI te timski rad sudaca na terenu. Kontrolori sudaca moraju se pridržavati novih naputaka o ocjenjivanju te adekvatno ocjenjivati suce za njihovu prezentaciju tijekom utakmice.

Foto: Marijan Dobrović

Na seminaru su dodijeljeni Fifini znakovi međunarodnim sucima Saši Tomiću, Nikoli Jeliću, Vedranu Babiću i novom sucu Josipu Dujmiću. Nikola Jelić kao najbolji sudac na svijetu za 2018. godinu po anketi portala Futsal Planet na dar je dobio hrvatski dres sa svojim imenom.

Seminarom je rukovodila Komisija u sastavu Ante Kulušić, Draženko Kovačić, Ivan Novak, Edi Šunjić i Marijan Dobrović sa stručnim suradnicima. Kao gost, na seminaru je bio i Povjerenik za natjecanje 1. HMNL Dario Skender. Operativnim dijelom seminara rukovodio je Ivan Košutić, savjetnik Predsjednika sudaca HNS-a.

Foto: Marijan Dobrović

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri