Drugo kolo Lige nacija

Repriza finala, repriza rezultata: Francuska u Parizu svladala Hrvatsku

08.09.2020.

Repriza finala, repriza rezultata: Francuska u Parizu svladala Hrvatsku
Foto: Drago Sopta/HNS

Aktualni svjetski doprvaci gostovali su u utorak kod svjetskih prvaka, a rezultat je u Parizu bio identičan onome iz Moskve.

FRANCUSKA - HRVATSKA 4:2 (2:1)
Liga nacija, Skupina A3.
Stade de France, Saint-Denis.

Sudac: O. Hategan (Rumunjska)

Strijelci: 0:1 - Lovren (17'), 1:1 - Griezmann (43'), 2:1 - Livaković (45+1', ag), 2:2 - Brekalo (55'), 3:2 - Upamecano (65'), 4:2 - Giroud (77' - 11m)

Žuti kartoni: Ćaleta-Car (34'), Lenglet (38'), Kante (59'), Nzonzi (68'), Lovren (76'), Brozović (76')

Francuska: Lloris, Upamecano, Lenglet, Hernandez, Sissoko, Kante (63' Camavinga), Nzonzi, Mendy, Griezmann (78' Fekir), Ben Yedder (63' Giroud), Martial. Izbornik: D. Deschamps.

Hrvatska: Livaković, Melnjak, Ćaleta-Car, Lovren, Uremović (57' Vida), Vlašić, Brozović, Kovačić, Perišić (66' Pašalić), Kramarić, Rebić (46' Brekalo). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u drugom kolu Lige nacija od Francuske, koja je dvije godine nakon finala Svjetskog prvenstva ponovno slavila 4:2.

Izabranici Zlatka Dalića, nakon poraza u Portugalu, odlično su zaigrali na Stade de Franceu te poveli u 17. minuti, izvrsnom reakcijom i udarcem Lovrena nakon odbijene lopte.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon pola sata igre, dobrom se intervencijom opet istaknuo vratar Livaković, da bi Francuzi preokrenuli u samoj završnici prvog dijela. Griezmann je prvo okončao atraktivnu akciju za izjednačenje, a potom je Martial pokušao iz blizine, pogodio vratnicu, te se lopta od Livakovića odbila u mrežu.

S tih 2:1 otišlo se na odmor, a Brekalo je tada zamijenio Rebića te već u 55. minuti - na sjajno proigravanje Kovačića - vješto pronašao put između francuskih braniča i prvijencem izjednačio na 2:2.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ipak, u 65. minuti Upamecano glavom vraća prednost svjetskim prvacima, a "točku na i" postavlja Giroud iz kaznenog udarca u 77. minuti. Vlašić je u samoj završnici prizemnim udarcem pogodio okvir gola.

U istom je terminu Portugal u gostima pobijedio Švedsku 2:0, a Hrvatska svoj put u Ligi nacija nastavlja 11. listopada na domaćem terenu protiv Švedske, a samo tri dana poslije slijedi novi dvoboj s Francuzima. Prije tih okršaja, odigrat će gostujuću prijateljsku utakmicu sa Švicarskom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Liga nacija, Skupina A3:
1. Portugal 6 (6:1)
2. Francuska 6 (5:2)
3. Švedska 0 (0:3)
4. Hrvatska 0 (2:8)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri