Po izboru Sportskih novosti

Mandžukiću nagrada za najboljeg sportaša u 2013. godini

26.12.2013.

Mandžukiću nagrada za najboljeg sportaša u 2013. godini
Foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić proglašen je za sportaša godine po izboru Sportskih novosti.

U 62. izboru Sportskih novosti, Mario Mandžukić dobio je nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske u 2013. godini.

Mandžukić, napadač hrvatske reprezentacije i član Bayerna iz Münchena, osvojio je u godini na izmaku naslov europskog prvaka, njemačko prvenstvo i kup, europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, pri čemu je u finalu Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda postigao i pogodak.

S nacionalnom je selekcijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. S četiri je postignuta pogotka bio prvi strijelac Hrvatske u kvalifikacijskom ciklusu, a jedan je pogodak postigao u odlučujućem, uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija protiv Islanda.

Mandžukić je u izboru za sportaša godine, prema glasovima 329 novinara, slavio ispred rukometaša Domagoja Duvnjaka i skijaša Ivice Kostelića.

Za najbolju sportašicu godine proglašena je Sandra Perković, najbolja je ekipa ženska karate reprezentacija, a najbolja je momčad četverac na pariće.

Priznanje uspjehu hrvatskog nogometa odao je i premijer Republike Hrvatske, Zoran Milanović: "Nogomet je, uz dužno poštovanje drugim sportovima u kojima se možda i napornije trenira, ipak najveća slika Hrvatske prema svijetu. Svi znaju za to, svi vide to, od radnika do šefova država, svi znaju za Šukera, Mandžukića i hrvatski nogomet. Svi znaju da je Hrvatska, a mi to katkad zanemarimo, u zadnje 24 godine u pravilu izborila nastup na velikim natjecanjima. To je ustvari najveći uspjeh kada se pojavite tamo. Zbog toga je na nogometašima velika odgovornost, ne samo na terenu nego i kada govore jer gleda ih veliki broj očiju."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri