Vrijedni bodovi

Hrvatska slavila u Danskoj, Pašalić srušio Parken

10.06.2022.

Hrvatska slavila u Danskoj, Pašalić srušio Parken
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Dansku (1:0) u Kopenhagenu i u trećem kolu ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni Lige nacija.

 

Trenutak odluke dogodio se u 69. minuti. Brozović je dobio loptu na desnoj strani i ubacio je u peterac, Kramarić glavom promijenio smjer taman da prevari Hojbjerga. Lopta se odbila do Pašalića, koji ju je u padu poslao u mrežu kroz Schmeichelove noge za - 0:1.  

Vatreni su ulaskom Modrića i Kovačića u drugom poluvremenu zagospodarili terenom i izraženu dominaciju okrunili Pašalićevim pogotkom. Mogla je Hrvatska povesti i prije, Modrićev udarac (63’) paradom je uspio neutralizirati Schmeichel, a Stanišićev pokušaj (69’) u izglednoj poziciji završio je u bloku. U samoj završnici utakmice, poslije odlične akcije po desnoj strani, u prilici se našao i Brozović, ali je loše zahvatio loptu koja je završila visoko preko grede.

Foto: Drago Sopta/HNS

U sedmoj minuti Cornelius je dočekao jedan odbijanac i pucao iz prve, ali lopta je otišla preko gola. Pet minuta poslije Maehle je utrčao s lijeve strane, primio loptu i izašao sam na Livakovića, ali je lopta poslije njegova udarca završila u vanjskom dijelu mreže.

U 13. minuti Hrvatska je prvi put ozbiljnije zaprijetila. Pašalić je dugo vukao loptu, a onda proigrao Oršića na lijevoj strani šesnaesterca. Oršić je izbacio iz igre svog čuvara, ali je njegov udarac završio iznad grede.

Danci su u 41. minuti još jednom ozbiljno zaprijetili, Damsgaard je ukrao jednu loptu i proslijedio je Cornelisu, koji se namjestio na lijevoj strani šesnaesterca i silovito pucao. Lopta je išla u desni donji kut, ali Livaković je sjajnom intervencijom uspio obraniti.

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska remizirale su 1:1. 

Foto: Drago Sopta/HNS

DANSKA - HRVATSKA 0:1

KOPENHAGEN Stadion Parken. Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska). Strijelac: 0:1 Pašalić (69’). Žuti kartoni: Cornelius, Andersen (Danska), Stanišić, Budimir (Hrvatska).

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko (46’ Stanišić), Erlić, Šutalo, Juranović - Jakić (46’ Kovačić), Brozović - Ivanušec (46’ Modrić), Pašalić, Oršić (58’ Vlašić) - Kramarić (77’ Budimir).

DANSKA: Schmeichel - Maehle, Christensen, Andersen, Wass (61’ Kristensen) - Hojbjerg, Eriksen, Delaney - Damsgaard (61’ Braithwaite) - Skov-Olsen (84’ Poulsen, 90’ Skov), Cornelius (61’ Wind).

Liga nacija, Skupina A1:
1. Danska 6
2. Austrija 4
3. Hrvatska 4
4. Francuska 2

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri