Usavršavanje kadrova

Seminar županijskih fitness instruktora

27.01.2014.

Seminar županijskih fitness instruktora
Foto: Drago Sopta/HNS

Temeljem Uefine Konvencije o sudačkoj edukaciji i organizaciji te usavršavanju kadrova za kondicijsku pripremu sudaca i provedbu FIFA FITNESS testa u Zborovima / Komisijama nogometnih sudaca na području NSŽ, održan je 01. SEMINAR županijskih fitness instruktora.

Seminar je održan u subotu, 25. siječnja 2014. godine u prostorijama nogometne Akademije HNS i ŠD „SAVA SPORT“ u Sesvetama.

Na Seminaru je nazočilo pet saveznih sudačkih instruktora i 23 savezna nogometna suca koji se nalaze na listama Prve, Druge i Trećih HNL.

Potrebno je naglasiti da su na Seminaru pretežno nazočili visoko obrazovani suci / instruktori te sa završenim Kineziološkim fakultetom i licencirani voditelji športske rekreacije koji imaju volju i želju raditi s nogometnim sucima u segmentu kondicijske pripreme u nogometnim savezima Županije.

Glavni predavač tijekom čitavog Seminara bio je gosp. Draženko Kovačić, nacionalni fitness instruktor, licenciran od strane UEFA za provedbu svih fitness testova nogometnih sudaca i sutkinja u Hrvatskoj.

Teme osnovne na predavanju bile su:
1. Značaj treninga u suđenju i provođenju treninga
- Zagrijavanje
- Vježbe snage i „CORE“ stabilnosti
- Vježbe za prevenciju ozljeda
- Istezanje
2. Savjeti i preporuke za pripremu i provođenje treninga sudaca
- Zone treninga i njihovo određivanje
- Pripreme za testiranje nogometnih sudaca

U pokaznom dijelu i prikazu vježbi nazočni na Seminaru obavili su u dvorani (loši vremenski uvjeti) uz pokazivanje određenih vježbi koje je prezentirao gosp. Draženko Kovačić, nacionalni fitness instruktor.

Na Seminaru također je sudjelovao u radu i dr. Tomislav Vlahović koji je održao predavanje s temama „Prehrana i hidratacija u športskom treningu“, i „Ozljede i prevencija ozljeda kod nogometnih sudaca“.

U dijelu Seminara određeno izlaganje imao je i Nacionalni referent za razvoj suđenja, gosp. Igor Pristovnik, na temu „ Uloga fitness instruktora u razvoju nogometnog suca“.

Foto: Drago Sopta/HNS

U završnom dijelu Seminara Predsjednik Komisije nogometnih sudaca IO HNS, gosp. Dušan Kukić upozorio je nogometne suce i instruktore za ozbiljnost u radu te provođenje svih zadaća i obveza koje moraju isti sprovesti na razini Županije.

Svim sudionicima ovog Seminara uručena su UVJERENJA tj. licence za predavanje (početna i amaterska razina) za edukaciju i usavršavanje sudaca i provedbu fitness treninga i testa na području ZNS NSŽ.

Licence su izdane za 2014. i 2015. godinu.

Svojom nazočnošću gosp. Zorislav Srebrić, direktor reprezentacija, podigao je razinu ovog Seminara na jednu veću dimenziju i svojim zanimanjem za pojedine teme upotpunio ozbiljnost ovog Seminara.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri