Čestitke Španjolaca

Jelovčić: "Super je osjećaj ovako odigrati"

30.01.2014.

Jelovčić: "Super je osjećaj ovako odigrati"
Foto: UEFA / Sportsfile

Jedan od hrvatskih strijelaca u sjajnoj predstavi protiv Španjolske, Franco Jelovčić, prokomentirao je osvojeni bod u susretu s apsolutnim favoritom.

Hrvatska je u Antwerpenu uspjela prirediti senzaciju i odigrati neriješeno s aktualnim prvakom Europe, reprezentacijom Španjolske. Završilo je 3:3, a drugi je pogodak za Hrvatsku, iz jednog od izvrsnih protunapada, postigao Franco Jelovčić.

"Što bih rekao nakon ovoga? Nadali smo se", rekao je Jelovčić poslije susreta.

"Na početku utakmice vidjeli smo da možemo igrati s njima, da nisu takav bauk. Imali smo taj težak poraz u kvalifikacijama u Španjolskoj i on nas je dodatno pripremio da sada budemo još bolji. Super je osjećaj odigrati ovako protiv Španjolske, koja je definitivno najbolja momčad u Europi", nastavio je.

Hrvatsku u petak očekuje odlučujući ogled za mjesto u drugom krugu, protiv češke izabrane vrste.

"Nadam se da ćemo protiv Češke potvrditi ovu dobru igru i da možemo proći u četvrtfinale. Poznamo jako dobro Češku, igrali smo s njima. Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i da s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale", najavio je Franco Jelovčić.

 

Španjolski izbornik José Venancio López odao je priznanje Hrvatskoj za dobar nastup:

"Nismo iznenađeni. Nismo mislili da ćemo odigrati neriješeno, ali znali smo da će biti izjednačen susret. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro u obrani, to smo ispravili u nastavku, ali nismo uspjeli zadržati vodstvo. Moramo skinuti kapu Hrvatima, odigrali su jako dobro. Igrali su izravno u prvom dijelu i dobro kontrolirali utakmicu u tom periodu."

Hrvatsku je pohvalio i španjolski branič Torras:

"Ovako zna biti na otvaranjima velikih natjecanja. Hrvatska je igrala u svom stilu i startala je vrlo snažno. Mi nismo ušli u svoj ritam i igrali smo sporo. Imali smo više posjeda, ali Hrvatska je imala dobre šanse. U drugom dijelu smo igrali bolje, ali su izjednačili s letećim vratarom. Ovo nam može pomoći, možemo naučiti iz ovoga što se dogodilo."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri