Prije Češke zaboraviti Španjolsku

Stanković: "Ogromna prilika ove generacije"

31.01.2014.

Stanković: "Ogromna prilika ove generacije"
Foto: UEFA / Sportsfile

Mato Stanković, hrvatski izbornik, najavio je dvoboj protiv Češke, u kojemu njegovi igrači traže proboj u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Poslije neriješenih 3:3 protiv Španjolske, Hrvatska u okršaju s Česima može osigurati svoje mjesto u drugom krugu natjecanja u Belgiji. Izbornik Stanković naglasio je važnost psihičke pripreme za taj susret:

"Izgleda da nam je najveći problem smiriti igrače poslije utakmice sa Španjolskom. Ona je ostavila trag u smislu da igrači misle da su bolji od Čeha. Ako se tako napune samopouzdanjem i odrade utakmicu maksimalno, to može biti dobro, ali ako preraste u podsvjesno podcjenjivanje Čeha, onda neće ispasti dobro. Radimo na tome, nadam se da će igrači shvatiti da je ovo ogromna prilika ove generacije i da u će slučaju prolaska u četvrtfinale naši igrači više vrijediti na tržištu, za početak".

Samo će stopostotni pristup omogućiti pozitivan rezultat, ponovio je Stanković:

"Nadam se da ćemo biti svjesni važnosti utakmice i da ćemo odigrati pametno. Budu li igrači razmišljali da protiv sebe opet imaju Španjolsku, proći ćemo bez problema. Budu li podcijenili protivnika, jako ćemo teško proći".

Protiv Španjolske odlični su bili hrvatski protunapadi, no protiv Češke će se trebati drugačije postaviti.

"Svaka je taktika dobra ako rezultat bude dobar. Nećemo igrati isto kao protiv Španjolske, to je nemoguće, ali nećemo ni previše srljati. Na Česima je da jurnu na nas, a otvaranje će imati veliki utjecaj, stoga ćemo pokušati izbaciti svaki rizik. Česi su dva puta bili treći u Europi i ključ je u izbacivanju prve utakmice iz glave", zaključio je hrvatski izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri