Repriza scenarija za korak do četvrtfinala

Capar ponovno osigurao bod Hrvatskoj

31.01.2014.

Capar ponovno osigurao bod Hrvatskoj
Foto: UEFA / Sportsfile

Na Europskom prvenstvu u futsalu, Hrvatska je u petak osvojila svoj drugi bod. Ponovno je odigrala 3:3, ovoga puta protiv Češke, a za izjednačenje je ponovno pogodio Capar, "leteći vratar", u završnici susreta.

HRVATSKA - ČEŠKA 3:3 (2:1)
EP 2014., Skupina D, drugo kolo.
Lotto Arena, Antwerpen, Belgija.

Suci: Šabanov (Rusija) i Birkett (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Novotny (9'), 1:1 - Jelovčić (14'), 2:1 - Marinović (16'), 2:2 - Mareš (21'), 2:3 - Belej (24'), 3:3 - Capar (39')

Žuti kartoni: Suton (12'), Jelovčić (14'), Novotny (18'), Babić (27'), Matošević (28'), Frič (32'), Grcić (35'), Novak (35'), Jukić (35')

Hrvatska: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović, Suton; Stojkić, Capar, Grcić, Grbeša, Protega, Matošević, Duvančić, Pavić, Babić. Izbornik: M. Stanković.

Češka: Gerčak, Cupak, R. Mareš, Rešetar, Slovaček; Zdansky, Novotny, Oliva, Frič, Kovacs, Rodek, Seidler, Slama, Belej. Izbornik: T. Neumann.


Samo dva dana nakon velikog pothvata protiv Španjolske i remija (3:3), Hrvatska je odmjerila snage s Češkom te stigla nadomak plasmana u četvrtfinale europske smotre u Belgiji.

Do prvog je pogotka na utakmici, nakon nekoliko solidnih propuštenih šansi s obje strane, stigla češka reprezentacija. Novotny se probio po lijevoj strani i uspio prizemnim udarcem prevariti Jukića.

No, izabranici Mate Stankovića potom su režirali preokret. U 14. minuti Marinović je izvrsno izveo udarac i kuta i pronašao nečuvanog Jelovčića, koji je precizan za 1:1, a sjajan hrvatski protunapad dvije minute poslije, u izvedbi Novaka i Marinovića, mirno je realizirao Marinović, koji je ostao sam pred praznom mrežom.

Mogla je Hrvatska prije odmora i do trećeg pogotka, no ponovno je u drugo poluvrijeme ušla s 2:1 na semaforu.

Mareš je, međutim, na samom početku nastavka poravnao rezultat, uz slabiju reakciju Jukića, da bi Marinović ubrzo propustio sjajnu prigodu za novo vodstvo Hrvatske. Kazna je stigla u 24. minuti, kada je Belej ostao sam na drugoj vratnici i spremio još jednu loptu u hrvatsku mrežu.

Uslijedio je niz stopostotnih hrvatskih prilika: dva su ih puta propustili Jelovčić i Suton, dok je Novaka zaustavila vratnica. Potom je Češka imala dva puta priliku izvesti kazneni udarac zbog šest hrvatskih prekršaja, no Jukić je osujetio Kovacsa pa Seidlera.

Hrvatska je momčad tako još jednom morala uvesti dodatnog igrača u polju umjesto vratara, a ulogu je kao i protiv Španjolske preuzeo Capar. I isplatilo se - minutu i pol prije kraja, nakon strpljivo izgrađene akcije, Capar je bio na pravom mjestu i zabio za konačnih 3:3.

EP, Skupina D, tablica:
1. Hrvatska 2 (2)
2. Španjolska 1 (1)
3. Češka 1 (1)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri