Marinović spreman za četvrtfinale

Grcić: "Od katastrofalnog do fantastičnog"

31.01.2014.

Grcić: "Od katastrofalnog do fantastičnog"
Foto: UEFA / Sportsfile

Dario Marinović i Jakov Grcić složili su se kako je Hrvatska bila daleko od odličnog izdanja protiv Češke, no i kako je osvojeni bod na kraju zaslužen.

Hrvatski reprezentativci emotivno su doživjeli kraj utakmice protiv Češke, s velikim veseljem proslavili su bod osvojen u dvoboju s dobro poznatim rivalom. Hoće li biti dovoljan za prolazak u četvrtfinale ovisi o susretu Češke i Španjolske u nedjelju u kojem Hrvatskoj odgovara sve osim remija s više od tri postignuta pogotka.

Dario Marinović otvorio je svoj golgeterski "konto" na ovom EP-u, ali priznaje da Hrvatska nije igrala na najvišoj razini:

"Bila je tvrda utakmica, nisam zadovoljan kako smo igrali veći dio utakmice. Na kraju nas je malo pomazila i sreća, iako ne mislim da su oni bili bolji da nas dobiju. Nama je bod bio dovoljan, to se na kraju i dogodilo. Treba skupiti glave, vjerojatno će nam biti dovoljno za prolaz. Vidjet ćemo s izbornikom što nije štimalo i pokušati to ispraviti za, nadamo se, iduću utakmicu."

Posljednjih desetak minuta nije mogao pomoći suigračima zbog ozljede:

"Izvrnuo sam zglob, prilično boli, nisam mogao hodati ni vratiti se u utakmicu. Doktori kažu da bi trebalo biti u redu kroz tri dana do iduće utakmice, ako ćemo je igrati. Čekamo susret Španjolske i Češke, nadamo se povoljnom rezultatu."

Jakov Grcić propustio je prvi susret zbog suspenzije, sada je pomogao suigračima na terenu:

"Sve je sretno završilo. Mislim da smo prošli, iako jasno nismo sigurni. Mislim da su Španjolci dosta kvalitetnija ekipa i da im je utakmica protiv nas bila jedna opomena da bolje uđu u utakmicu i da tu ne bi trebalo biti problema za njih."

Lakše je, kaže, bilo na terenu nego na tribinama:

"Ovdje sam s momcima, mogu pomoći na terenu. U drugom dijelu nam se ozlijedio Dario, on nam je jedan od najboljih igrača i nedostajalo nam je njegove individualnosti. U nekim periodima smo igrali katastrofalno, s previše pojedinačnih pokušaja, a onda smo u nekim periodima igrali fantastično."

Na terenu je u nekoliko navrata zaiskrilo, a Grcić to pripisuje starim računima s Česima:

"Dosta smo igrali s njima i jedno od najgorih iskustava nam je iz Ostrave gdje su nas u jednim kvalifikacijama dobili u zadnjim sekundama. Slavili su cijelu noć u hotelu, bilo je svega, dosta su i danas provocirali, čupali i štipali, pa je ovako izboreni poseban gušt."

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri