Dići mu spomenik

Capar: "Svi smo vjerovali da ćemo zabiti"

31.01.2014.

Capar: "Svi smo vjerovali da ćemo zabiti"
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatski junak Matija Capar i vratar Ivo Jukić prokomentirali su svoje uloge u napetom dvoboju s Češkom, koji je Hrvatskoj otvorio vrata četvrtfinala Europskog prvenstva.

Kao i u susretu s europskim prvakom Španjolskom, Matija Capar je i protiv Češke ušao na teren umjesto vratara i naposljetku postigao pogodak za poravnanje na konačnih 3:3.

"Nije se ponovio baš isti scenarij, sada je bilo još malo manje vremena do kraja", našalio se Stankovićev džoker.

"Nadam se da nam više neće trebati leteći vratar. Vjerovali smo svi, cijela klupa, da ćemo zabiti izjednačujući pogodak. Nisam ni trebao igrati golmana-igrača, trebao je igrati Grcić umjesto mene, ali Marinović se ozlijedio i opet sam upao u tu priču, a onda mi je Jelovčić dao vrhunsku loptu i bio sam na pravom mjestu", nastavio je Capar.

Hrvatska za potvrdu prolaska u četvrtfinale europske smotre u Belgiji mora pričekati kraj utakmice Španjolske i Češke: "Nadam se da se neće dogoditi neko čudo, da Španjolci i Česi odigraju 4:4 ili 5:5, mislim da to graniči s nemogućim. Nadam se da će to Španjolci riješiti prije kraja susreta".

"Futsal se na velika vrata vratio na sve naslovnice, a posebno bih pohvalio sve ljude koji nas bodre u Belgiji", zaključio je Matija Capar.

Hrvatski čuvar mreže Ivo Jukić nije bježao od činjenice da je u igri Stankovićeve momčadi bilo propusta:

"Tipično za nas, odigramo jednu dobru utakmicu i onda uđemo u sljedeću s drugačijim mentalitetom. Imali smo dobar rezultat na poluvremenu, ali smo vratili Čehe u susret pogreškom, ovoga puta mojom. Tri kardinalne pogreške u ovim susretima zamalo su nas koštale plasmana u nastavak natjecanja i moramo raditi na tome", kaže.

"Moramo dići spomenik Caparu, koji je zabio dva itekako važna gola u ove dvije utakmice i nadamo se ulasku u četvrtfinale. Očekujemo da će Španjolci pobijediti Češku i vjerujem da smo prošli u drugi krug ovim rezultatom", izjavio je Jukić poslije utakmice.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri